Със заплаха за служебно 0:3 и още! Унгария: УЕФА ни принуди да приемем мача в Пловдив


Със заплаха за служебно 0:3 и още! Унгария: УЕФА ни принуди да приемем мача в Пловдив
Снимка: БГНЕС

5328 0

"Бяхме изнудени от УЕФА". Изказване в такъв стил направи президентът на Унгарската футболна федерация - Шандор Чани, по повод мача с България от квалификациите за Евро 2024. И по-конкретно как са били принудени да приемат, че мача ще е преместен и без фенове.

Какво се случи?

Вместо в София на "Васил Левски", БФС в колаборация с УЕФА реши той да се играе в Пловдив пред празни трибуни. Причината - готвеният протест на феновете срещу управлението на Борислав Михайлов и компания.

Какво разказа шефът на унгарския футбол?

"След като УЕФА се свърза с нас, от първата минута федерацията даде да се разбере най-категорично, че не сме съгласни с промяната и че присъствието на унгарските фенове на стадиона е изключително важно за нас", каза Чани пред "Nemzeti Sport".

"УЕФА обаче заяви, че те могат да проведат мача само с полицейско разрешение и новите условия са в съответствие с разпоредбите за местата, така че нашата федерация няма начин съгласно правилата да отхвърли решението на УЕФА. Ако не участваме в мача след това решение, резултатът ще бъде зачетен като победа на България с 3:0, а унгарският отбор може да получи и още наказания", продължи шефът на унгарския футбол.

"Знаейки всичко това - и също така категорично в защита на играчите на унгарския отбор - бяхме длъжни да вземем под внимание решението. УФФ ще направи всичко, за да гарантира, че феновете ще бъдат компенсирани правилно и справедливо", допълни той.

От организацията обявиха, че ще възстановят парите за закупените билети от унгарските запалянковци и ще помогнат в разговорите с авиокомпаниите по повод възстановяване средствата за закупените предварително самолетни билети. Също от Унгария дойде новината, че не УЕФА, и не БФС са виновни за промяната в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички