Позитивно погледнато: 10 изумителни причини България да бие Англия


Позитивно погледнато: 10 изумителни причини България да бие Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

4652 0

Националният отбор по футбол на България става все по-силен! Почти победѝ в петък. Не допусна гол. И то като гост. Още повече, че Черна гора има по-класни футболисти (както посочи и треньорът ни), които играят в по-силни клубни отбори, отколкото са тези на нашите национали и въпреки че Черна гора по голова разлика е по-зле от нас, всъщност е по-силна. А почти ги бихме. Всеки може да провери статистиката от мача – имахме 2% повече притежание на топката, повече корнери и повече засади, както и много повече неточни удари (9 срещу само 2 на черногорците). И почти вкарахме гол (имахме един точен удар във вратата!), което си е почти победа. Не е ясно защо феновете толкова мрънкат. И защо масово в медиите се пише „Вече 10 мача нямаме победа“, „Стана цяла година без победа“ и „Все още без победа в петте мача при Балъков“. Повтаряме и повтаряме това негативно твърдение – че нямаме победа, а после се чудим защо е истина. Така че – нека да бъдем позитивни! Да! Ура, ура! Стига с това черногледство! Щом господин Балъков вижда положителните страни от мача ни с Черна гора, ние пък да не би да сме по-малко оптимисти от него. Даже можем да видим много повече плюсове от него! Веднага ще ви го докажем с тези 10 причини:

Защото прозвището на Англия е „трите лъва“, а на националния на България е „лъвовете“. В „лъвовете“ според нас се има предвид повече от два-три лъва, дори сигурно се има предвид 11 или 22 лъва. Значи трябва да можем да ги победим, щом сме повече лъвове!

Защото за малко да бием Чехия като гости, а онзи ден Чехия би Англия.

Защото Балъков сигурно ще извика и нови играчи, които не са играли редовно много отдавна. Но и дано ги пуска титуляри (като Бодуров, а не като Ники Михайлов). Така англичаните няма да знаят в каква форма са тези играчи и какво да очакват от тях, като са играли редовно преди половин-една година. Например Асен Чандъров, Стойчо Атанасов, Илиян Мицански, Българския Роналдо. И също футболисти от много долни дивизии в чужбина, по подобие на Сърмов. Например Атанас Курдов (май е в „Агрополи“, италианската Серие Д или „Сливнишки герой“, но щом ние не сме сигурни, англичаните съвсем няма да знаят какъв е и откъде се е взел) и Мариян Огнянов („Ханза Фризойте“, Бециркслига Везер-Емз 4, това е 7-а германска лига).

Защото ще имаме по-огромни желание за победа, самочувствие, характер и дух! Тези работи са най-позитивното, което е видял Балъков в мача в Черна гора. Което си едни гарантирани 25% процента победа, защото, както се казва: „Едно е да искаш, друго – да можеш, а трето и четвърто – да го направиш“. Ние имаме искането, т.е. имаме едно от четири, което е 25%.

Защото англичаните вече са уплашени. Иначе защо им е започват войната с обвиненията в расизъм към нас. Че чак да подкупват (ми сигурно са го подкупили, иначе защо да реагира така непатриотично) и посланика ни в Англия. Тресе ги страх от нас, това е!

Защото всъщност ние сме много по-нерасисти от тях. Англия в последния си мач с Чехия разполагаше с титулярите Стърлинг, Роуз и Санчо. А в последния наш мач ние имахме Пашов, Вандерсон и Марселиньо. По равно! При положение, че в България няма толкова тъмнокожи, сме се постарали да намерим три момчета с различен нюанс на кожата, така че да ни извиняват – явно сме много по-толерантни от тях към тези неща. Ако пък в мача с Англия Балъков пусне и Сисиньо – направо ще ги смачкаме по анти-расизъм, което по някаква причина в днешните модерни времена ще ни даде поне 25% шанс да ги бием и на футбол!

Защото принципно мачът може да завърши само по три начина: равен, победа за тях или победа за нас. Тоест, вероятността за победа за нас е 33,33%. И като прибавим горните два пъти по 25%, става общо 83,33% вероятност да ги бием!! Солидно!

Защото у дома и стените помагат, а и защото твоят дом е твоята крепост, както казват и англичаните.

Защото англичаните нямат лютеница, шопска салата, шкембе чорба, таратор и яйца по панагюрски.

Защото треньорът на англичаните Гарет Саутгейт е много по-смотан от нашия треньор. Саутгейт като играч е ритал в доста по-тъпите Кристал Палас, Астън Вила и Мидълзбро и има само 57 мача за националния, спрямо далеч по-готините Щутгарт, Спортинг Лисабон и Етър и 92 мача в националния на Балъков! Освен това Гарет Саутгейт се е снимал с хартиена торба на главата в реклама на Пица Хът, която е и много по-смотана реклама от тази, в която е участвал Балъков – на кисело мляко!

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички