Полицията с предупреждение към протестиращите: Ще има проверки, някои няма да бъдат пускани


Полицията с предупреждение към протестиращите: Ще има проверки, някои няма да бъдат пускани
Снимка: Lap.bg

1360 0

От СДВР излязоха със специално съобщение на официалния сайт на МВР. Посочва се, че ще се предприемат мерки за охрана на обществение ред в София заради предстоящата футболна среща и заради протестните действия срещу БФС.

Сред информацията се съобщава, че ще има специално обособени пунктове, където служителите на реда ще извършват щателни проверки. След 20:00 часа пък малолетните трябва да бъдат с придружители.

В съобщението се казва и че може да възникнат временни затруднения в движението на централната градска част. Бяха посочени и кои предмети са забранени за носене - в това число и чадър. Ето и цялото съобщение без редакторска намеса:

"От полицията призовават за мирно протичане на протестите и напомнят, че няма да бъдат допускани участници, носещи забранени вещи и предмети

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящите европейската квалификация и протестни действия.

Двубоят между отборите на България и Унгария ще се играе днес, 16 ноември, от 19 часа, без публика, на Национален стадион „Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща и на протестните действия полицаи ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На обособени пунктове, изградени около спортното съоръжение и в района на протестите, служители на реда ще извършват щателни проверки. Предприети са стриктни мерки за недопускане на участници в протестите, носещи забранени вещи и предмети - огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри. От полицията обръщат внимание, че след 20.00 часа малолетните следва да бъдат с придружител.

Ангажимент по охраната на футболната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За нормалното протичане на футболната среща около стадиона с полицейска лента и парапети ще бъде обособена охранявана зона и ще бъдат разположени полицейски служители, като при необходимост в тази зона няма да бъдат допускани хора и моторни превозни средства.

Във връзка с предстоящите събития е възможно възникване на временни затруднения на движението в централната градска част" - гласи обръщението. А в последните часове дори унгарският външен министър скочи на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички