Министърът на спорта за БФС: Днес затваряме за фенове, а на следващия мач какво правим?


Министърът на спорта за БФС: Днес затваряме за фенове, а на следващия мач какво правим?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3890 0

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев отново коментира футбола в България и в частност действията на БФС. Той отново сподели, че има защо хората да протестират, както и че централата се крие зад УЕФА и СДВР, като се изкривили думите от полицията.

Спорният министър пак осъди действията на БФС

"Ще гледам мача, но няма да съм на стадиона. От морална гледна точка не е Ок, аз да се изтипосам вътре, а феновете да не са. Хората трябваше да гледат мача от вътре. Ако някой протестира срещу нещо, най-вероятно има право да протестира. Ако днес затваряме вратите, на следващия мач какво ще направим? Хората ще спрат да протестират ли? Аз се съмнявам.

Много е важно от БФС да си дадат ясна сметка защо стигнахме до тук. Това, което разбирам от изявленията на БФС е това, че те се крият зад УЕФА и СДВР. Вчера стана ясно, че от СДВР никога не са казвали, че мачът не може да се проведе с публика и никога не са отказали да охраняват мача. Трябва да видим и другата страна. Това криене зад решението на УЕФА дали е провокирано от БФС с предварителна кореспонденция с тях.

БФС организира и администрира футбола в България. Най-голяма е моралната щета върху хората. Трибуните са строени, за да бъдат пълни, а не да ги държим празни. Аз мисля, че хората, когато ясно казват своето желание, няма нищо лошо човек да отстъпи мястото и да даде шанс на някой, който може би ще се справи по-добре. Смятам, че така е редно" - започна Илиев пред bTV.

Освен това Илиев на практика каза, че ръцете са му вързани и няма какво да направи от позицията си на спортен министър. Държавата няма как да се намеси, като допълни, че да вземе лиценза на БФС не би помогнало.

"Има много ясни правила, при които Министерството на младежта и спорта може да отнеме лиценза на една федерация. В историята има такива намеси на други министри в други спортове. Всеки опит на държавата да се меси в спортна федерация не е завършвал добре. Ако ние вземем лиценза на БФС, до какво би довело това?

Аз нямам право да искам оставката, на който и да е президент на федерация. Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска е да си тръгнеш, защото те са там заради хората. Това е, което искат хората. Смисълът на тяхното съществуване е да има футбол, добър футбол, който да радва хората. При положение, че изключват клубове и затварят стадиони... Не знам до колко усмисля тяхното съществуване поден тип поведение и управление" - продължи още той.

Димитър Илиев призна, че ако не е бил инистър на спорта, със сигурност е щял да се присъедини към протеста и да поиска оставката на това ръководство на Българския футболен съюз. Освен това заяви, че правилно Борислав Михайлов е привикат в Народното събрание да отговаря на въпроси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички