Гонзо отговори дали ще е президент на БФС: Прие похвалите за България след Сърбия и Унгария


Гонзо отговори дали ще е президент на БФС: Прие похвалите за България след Сърбия и Унгария
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2428 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов - Гонзо, говори след равенството между Сърбия и България. Двата отбора завършиха при 2:2. Той поздрави футболистите и треньорския екип, като заяви, че "от една година повтаря, че този отбор има потенциал".

Гонзо се скъса да хвали националите и Илиан Илиев - бил ни казал за този отбор и потенциала му

"Първо да поздравим футболистите и треньорския екип за начина, по който подредиха отбора. Смятам, че особено първия мач с Унгария, имахме малшанс, но отборът показва потенциал и различно лице от мача с Литва. Аз от една година повтарям, че отборът има потенциал, някои не го виждат. Това са млади момчета, на които трябва време, за да направим силен национален отбор.

Ние поставихме една основа. Някои хора не виждат основата, но имаме добра основа за следващия цикъл. В този цикъл квалификации за Европейско първенство - Сърбия и Унгария бяха сериозни отбори, виждате какви футболисти имат. На нас ни трябват време, за да изградим отбор. Тази една година, в която градихме отбор, опитвахме да трупаме точки, тя бе трудна. Треньорския екип на Илиан Илиев показа как трябва да се прави.Не искам да говоря за Кръстаич, но Илиан промени схемата. Една от причините – българските отбори играят с четирама защитници, когато идваха в националния те трябваше да си променят нагласите за няколко дни, тъй като националния отбор играеше с трима. Илиан намери как да промени отбора и резултатите го показват" - започна той.

Впоследствие отговори, че изобщо не е говорено да бъде кандидат за президент на Българския футболен съюз. Той призна, че е поканен в БФС от Михайлов, като заяви и че на 8 декември ще представят нещо, което досега не се е правило в България.

Георги Иванов - Гонзо, отговори иска ли да е президент на БФС

"Аз съм поканен от Боби Михайлов да работя в БФС. Въобще за президент кандидат-президент не сме говорили. Аз се опитвам да работя така, че не само мъжкия национален отбор, а всички гарнитури да се развиват. Трябва да работим по школите. Говорим за единна методика, методика и философия, която ще е за целия футбол. На 8 декември ще я представим. Това не се е правило досега в България. Това е препоръчително, това не е нещо, което да следва задължително. Много е трудно да накараш професионалните клубове, които са частни фирми, да ги накараш да работят по този начин.

Аз вече 15 години се занимавам с това. Не казвам, че ще се кандидатирам, не казвам, че имам такова желание (бел. ред. да се кандидатира за президент на БФС). Ние работим добре и много хора не могат да го видят. Много хора не знаят какво сме направили за българския футбол. Ако питате мен аз винаги съм си тръгнал сам. Не ми е проблем още днес да си я подам оставка и да си тръгна още днес. Аз съм служител на БФС" - продължи още той.

Гонзо пак коментира и протестите срещу БФС

"Има доста примери, при които загиват хора при безредици. Хората от УЕФА подкрепиха и са доволни от решението, което УЕФА, БФС и СДВР да няма публика. Ако феновете бяха на стадиона, щеше да има нещо по-сериозно. БФС не може да носи вина за това, че някои хора искат да направят масови безредици. Виждаме политически скандали, говорят, правят. Аз искам да кажа, че не можем да превръщаме футбола в бойна арена" - каза още той.

След протеста пък петима от МВР признали, че "евентуално" превишили правта си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец с 3-степенно "меню" за самоусъвършенстване

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички