Колко пари получава Борислав Михайлов? Заплатата, която получава, е 5-цифрена и огромна? *


Колко пари получава Борислав Михайлов? Заплатата, която получава, е 5-цифрена и огромна? *
Снимка: Колаж/Actualno.com

27643 0

Преброени ли са оставащите дни на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз (БФС)? Това се питат редица родни привърженици и дейци около футбола в България. Изглежда все по-малко вероятно той да изкара до края своя мандат.

Напълно реална е възможността в началото на следващата година да бъде организиран Конгрес, на който да бъде избран нов президент. А според предварителните информации човекът, който управлява вече 18 години, няма да се кандидатира отново.

Каква е заплатата на Борислав Михайлов като президент на БФС?

На фона на недоволството на хората, трябва да се обърне внимание и на финансите, с които БФС разполага. За 2023 година приходите на федерацията са оценени на около 19 милиона лева, а разходите - на около 17 (бел.ред. - числата са закръглени и са от официалните данни, които са заложени в програмата на БФС). 

Две направления правят впечатление. Разходите за управление, както са вписани в програмата, са на стойност 2.65 милиона лева. Разходите за персонал - 3.9 милиона лева. 

Както е известно, Борислав Михайлов отказва да обяви каква е заплатата му. През 2021 година Петър Величков даде за пример  президента на УЕФА - Александър Чеферин, чиято заплата е всеизвестна. В интервю пред "БТВ" през 2021 година Величков заяви, че Михайлов е прибрал милиони под формата на заплати и бонуси, а докато е бил в оставка бил наредил да му се изплаща консултантски договор (интервюто от 2021 тук). 

През май 2021 година "19min.bg" цитира Георги Градев като източник, че Борислав Михайлов прибира по 20 хиляди лева на месец от БФС. 

Според "Инициативен комитет за издигнето на кандидатурата на Христо Порточано за Президент на БФС", заплатата на Борислав Михайлов е 40 хиляди лева (публикацията е от 2020 година и е поместена в сайта "7 дни спорт"). 

Съсобственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски пък призна пред SportLive.bg, че "ще стане президент на БФС, стига дядо Господ да не го прибере по-рано".

*Статията е редактирана на 20.11 в 21:19 часа българско време. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички