Официално: Българският национален отбор по футбол остана без треньор


Официално: Българският национален отбор по футбол остана без треньор
Снимка: БГНЕС

853 0

Българският национален отбор по футбол остана без своя треньор. Досегашният национален селекционер - Младен Кръстаич, официално бе уволнен от поста си.

Това стана ясно след заседане на Изпълкома на Българския футболен съюз. Неговите членове се събраха, за да решат бъдещето на сръбския специалист и да го обявят пред широката общественост.

С тази задача се нагърби Георги Иванов. Техническият директор на БФС съобщи новината на пресконференция и сподели защо се е стигнало до това решение. Любопитно е, че малко по-рано пресаташето на съюза категорично каза, че никой няма да застава пред медиите. 

България скоро ще има нов наставник

"След резултатите, които отборът постигна, единодушно беше взето решението да бъде освободен Младен Кръстаич. Беше естественият начин това да се случи. Преговаряме с треньор, на финалната права сме. Все още обаче нямаме окончателно решение и няма как да го обявим. Ще свикаме пресконференция, на която да бъде представен", започна Иванов и продължи.

"Преговаряме с няколко наставници. В пространството се появяват имената на част от тях. Приоритет пред федерацията е намирането добър селекционер, за да може България да показва добри игри. Не сме доволни от това, което се случи за една година. Всички знаем че в спорта най-важни са резултатите", допълни още той.

Националният отбор при Кръстаич

Сръбският специалист пое "лъвовете" на 21-ви юли миналата година. Неговият договор бе до 30-ти юни 2024 г., а за преждевременното му прекратяване той най-вероятно ще получи сериозни неустойки.

Под негово ръководство тимът ни пропусна да се класира на Европейското първенство в Германия догодина. Нещо повече - към момента България е последна и единствена без победа в своята Група "G". 

При Кръстаич националите записаха едва 3 победи, 3 равенства и 6 загуби в 12 мача във всички турнири. Сред негативните резултати се нареждат изключително срамни такива като реми с Люксембург, равенство и загуба от Литва, поражения от Черна гора и Албания. 

А какво каза по въпроса един от спряганите за поста Илиан Илиев?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички