Още една нация се готви да ликува срещу България, в Сърбия очакват следващия си герой


Още една нация се готви да ликува срещу България, в Сърбия очакват следващия си герой
Снимка: Facebook/Team Bulgaria

1700 0

След като Унгария официализира класирането си за Евро 2024 в двубоя срещу България, то още един отбор се готви да празнува срещу "лъвовете". И това е Сърбия.

Сърбия се нуждае от поне точка, за да се класира за Европейското първенство в Германия догодина, въпреки че имаше шанс да спечели виза още преди мача с България. Черна гора обаче победи Литва (2:0), а Унгария се измъкна в седмата минута на добавеното време в София за 2:2.

Резултатите от Подгорица и София не променят нищо, като всичко зависи единствено и само от Сърбия в неделния мач срещу отбора на Илиан Илиев.

Очакванията в Сърбия са големи

Местното издание "Kurir" дори зададе въпроса кой може да се превърне в герой срещу България, припомняйки знакови моменти за Сърбия от предходни важни мачове. "Кой може да бъде новият герой на Сърбия? Нека се повторят головете, които хвърлиха нацията в транс!".

"Националният ни отбор чака място на европейско от 2000 г., но почти редовно беше на световно първенство. Сега Сърбия има страхотна възможност да се класира за първи път като самостоятелна страна сред най-добрите селекции на Стария континент, а за това ще е необходимо "орлите" да не загубят от България в Лесковац".

Като независима държава Сърбия беше на голямо състезание за първи път през 2010 година, като за тогава се припомня победа с 5:0 над Румъния. Следващият паметен за тях мач е срещу Грузия за Мондиал 2018, като тогава е запомнен Александър Прийович за 1:0.

А със сигурност мача, който няма да забравят е срещу Португалия, когато изостават, но правят пълен обрат и се класират за Мондиал 2022. Душан Тадич изравнява за 1:1, а Алекдандър Митрович е големият герой, за чийто гол се говори и до днес в западната ни съседка.

България допусна 3 късни гола, които можеха да променят класирането - ето как.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички