ОФИЦИАЛНО: Българският национален отбор по футбол има нов старши треньор


ОФИЦИАЛНО: Българският национален отбор по футбол има нов старши треньор
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

8189 0

Българският национален отбор по футбол официално има своя нов селекционер!

Младен Кръстаич застава начело на "лъвовете" в опит да възроди изстрадалия представителен тим на България. Голямата новина бе обявена лично от президента на БФС Борислав Михайлов на пресконференция след проведен Изпълком.

*Кръстаич е легенда на сръбския футбол. По време на професионалната си кариера като футболист той записва общо 240 двубоя в немската Бундеслига с екипите на Шалке 04 и Вердер Бремен. Като треньор бившият бранител е водил националния отбор на Сърбия, както и тимовете на ТСЦ и Макаби Тел Авив.

"След много разговори беше взето решение, че трябва да се вземе чужд специалист. След нетолкова дълги преговори с решение на Изпълкома от днес новият старши треньор е Младен Кръстаич! Само веднъж сме имали такъв специалист откакто аз съм президент. Това беше Лотар Матеус, но той беше без помощници от чужбина. Кръстаич идва с трима негови специалисти. Към него ще се присъедини и Иван Иванов", заяви Борислав Михайлов и допълни:

"Договорът на Младен Кръстаич влиза в сила от 1 август и е за 2 години. На нашия отбор му трябва дисциплина и характер и затова се спряхме на Кръстаич. Преговаряхме с още петима души, но в крайна сметка изборът падна върху него".

"Кръстаич има пълен кредит на доверие. Последният треньор сам си подаде оставката. Треньорите в националния отбор не се сменят често - те сами си тръгват", констатира президентът на БФС, визирайки Ясен Петров и посочи целите пред новия селекционер:

"Добро представяне в сегашните квалификации, вдигане на групата в Лига на нациите, както и класиране за Европейско първенство. Борим се за всичко това. Затова и правим всички усилия. Отборът трябва да изглежда много по-добре!".

Вижте още: Първите думи на Младен Кръстаич като старши треньор на България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички