Официално: Предимството на гола на чужд терен отпада и у нас


Официално: Предимството на  гола на чужд терен отпада и у нас
Снимка: БГНЕС

1493 0

Два кръга след началото на новия сезон в родния футбол от Българския футболен съюз публикуваха заветната наредба, която разкрива кардинални промени с началото на новата кампания. Една от тях е отпадането на предимството в случай на гол на чужд терен, разкрива "dsport".

Ето какво гласи част от наредбата:

1. В член 19 при определяне на победител в две срещи е премахнато определението „отбелязани повече голове на чужд терен“. Така реално елиминационните мачове стават както в Европейските клубни турнири – вече няма предимство при повече отбелязани голове на чужд терен. В най-голяма степен това засяга полуфиналите от турнира за Купата на България, но и много мачове при подрастващите и в по-долните нива ще се провеждат при тези условия.

2. Тази година класирания на 14-то място в efbet Лига ще играе бараж срещу третия във Втора лига. Промяната тук е свързана с домакинството на този бараж. В последните години мачът се играеше на неутрален терен, а сега домакин ще е тимът от efbet Лига. Тоест, ако се върнем седмици назад и се фокусираме върху баража между Ботев Враца и Етър то той по новата наредба трябваше да се играе във Враца, а не на стадион „Славия“.

3. В наредбата е въведено определението „временно класиране“, за което при определяне на по-предно място на отбори с еднакви точки се гледа прекия мач дори да се е състоял само единия от двата.

4. За отборите, които поддържат втори тимове, се допуска в игра да влизат до 2-ма футболисти извън Европейския съюз. Миналото първенство ограничението бе само до 1 играч.

5. До момента отборите, които имат дублиращи тимове във Втора лига трябваше да заплатят компенсация от 50 000 лева, които се разпределян по равно на останалите отбори от Втора лига. Това задължение остава, но се добавя още едно задължение за отборите, които имат дублиращи или трети тимове в аматьорския футбол. Те трябва да плащат по 20 000 лева на сезон, с които се компенсират останалите участници в групата.

6. В Трета лига се допускат да играят футболисти с професионални договори, но с условие за тренираност във ФК член на БФС между 21 и 21 години.

7. Въвежда се задължение в Трета лига да играят минимум 3-ма футболисти родени след 1999 година, които трябва да са на терена минимум 90 минути и са тренирани във ФК член на БФС между 12 и 21 години. В мачовете трябва да има достатъчно такива играчи, за да ги заменят. Ако отбор не може да завърши срещата с 3-ма играчи родени след 1999 година ще трябва да играе с по-малко хора, независимо, че на пейката има други резерви.

8. БФС въвежда препоръчително наличие на втора линейка за мачовете от Първа и Втора лига, а за професионалния футбол е препоръчително санитарите, които носят носилката да са преминали курс по първа помощ.

9. Въвежда се трето ниво на Елитната юношеска група до 19 години. До момента този шампионат бе на две нива.

Ето съдийските назначения за предстоящите двубои в Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички