С влизането Младен Кръстаич избухна: Това не е сериозно


С влизането Младен Кръстаич избухна: Това не е сериозно
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

27423 0

Новият старши треньор на националния отбор по футбол на България - Младен Кръстаич, показа, че няма държи устата си затворена. БФС официализира сърбина като наставник на "лъвовете" днес (21.07), а той говори за предстоящото огромно предизвикателство пред себе си.

"Нашата работа е такава. Понякога работим в клубен отбор, друг път в национален. Имахме доста оферти. След проведените разговори с Борислав Михайлов решихме да приемем предложението. България е страна с много спортни успехи. Има много талантливи млади хора и затова се съгласихме да приемем това предложение“, разкри специалистът пред медиите.

"Още когато приехме, започнахме да гледаме български футболисти и да работим. Всички знаем в какво състояние е националният отбор по футбол и че не се представя на добро ниво. Има много талантливи футболисти, които са загубили форма и самочувствие. Последната година е имало над 47 повиквателни, някои само с 1 мач, което не е добре. Сменили са 7 вратари в 8 мача, което е малко несериозно.

Нашата цел е да направим гръбнака. Ще играят тези, които заслужат да бъдат в националния отбор. Ще бъдем постоянно на терена и ще работим усърдно. Така съм бил и като футболист, и като треньор в други отбори. Представляваме и Сърбия тук в България.

Ще видим какво е състоянието на футбола и шампионата. Въобще нямам страх да работя. И като футболист винаги давах всичко от себе си. Нямам страх от нищо. България е в такова състояние, че може за половин или една година да направим добри резултати. Аз ще оставя по-добра картина тук, може да сте сигурни.

Относно тактическата схема - гледали сме всички мачове на националния отбор. Имаме си наши виждания, които ще ги използваме в него, но зависи от качествата на футболистите, с които разполагаме. Има треньори, които залагат на една и съща схема, въпреки че нямат играчите за нея. Очакванията са много големи. Нямам магическа пръчка, но ще направя каквото трябва, за да стане отборът по-силен.

Аз като сърбин, ако съм по-голям патриот от българските играчи - това не е добре. Ще трябва да има промяна - или в тях, или в мен. Трябва да има този национален заряд. За това трябва да се живее. Имаме много малко подготовка за мачовете 3-5 дни. Ако няма добра атмосфера, няма как да станат нещата. Българите и сърбите са сходни като манталитет и съм сигурен, че нещата ще се получат", завърши той.

Ето коя бивша звезда на ЦСКА ще помага на Кръстаич в националния отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички