Нова (стара) схема за България срещу Сърбия! Кръстаич прави и корекции в титулярните 11


Нова (стара) схема за България срещу Сърбия! Кръстаич прави и корекции в титулярните 11
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2084 0

Макар и доволен от активността в предни позиции и създадените положения срещу Литва, селекционерът Младен Кръстаич се очаква да направи 3 промени в титулярния състав на България за домакинството на Сърбия във вторник вечер. 

Двете селекции се изправят една срещу друга в мач, който е част от квалификациите за Евро 2024, а победата и за двата тима е задължителна. При загуба България би останала само с теоретични шансове да се класира за следващия голям шампионат. 

Смяна на схемата и изпълнителите за България в мача със Сърбия 

Очаква се Кръстаич да нареди своите възпитници в схема 3-5-2. Срещу Литва беше тествана сходна подредба (3-4-3), но сръбският специалист иска повече сигурност в средата на терена, вкарвайки допълнителен полузащитник срещу опитната сръбска селекция. 

Промяна в централната част на защитата 

Първата "жертва" е Алекс Петков, който изигра нелош двубой срещу Литва, но сяда на пейката за сметка на по-опитния Петко Христов. Той ще има задачата заедно с Антов и Илия Груев да опазват снажните нападатели на опонента. 

По-малко вероятно е Груев да се върне в средата на терена, след като Кръстаич го хареса в ролята на ляво стоящ централен бранител, който може спокойно да изнася топката на крак. 

Един нападател - аут; ново лице влиза в 11-те на България 

Най-голямата "жертва" на смяната на схемата е Спас Делев. Разочаровал при гостуването в Литва, играчът на Лудогорец ще седне на пейката, а нападението ще бъде водено от Кирил Десподов и Мартин Минчев. Възможно е и пускането на Георги Русев, който направи силно включване от пейката срещу Литва. 

Андриан Краев се очаква да направи дебюта си за националния отбор, като именно той ще заеме мястото на Делев. Очаква се още един "син" футболист да се завърне сред титулярите, след като не беше такъв срещу Литва - Филип Кръстев, влизайки на мястото на Станислав Шопов. 

Съперничеството между съседните държави 

Сблъсъците между България и Югославия в миналото за били с изключителен заряд, много нерви и много интересни и нажежени моменти. 

След разпадането на Югославия, България и Сърбия не са играли толкова много мачове, но един приковава вниманието - бруталното поражение с 1:6, след което Бербатов едва не се отказа от националния отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички