Кръстаич: Това са най-добрите футболисти, ще са национали на България следващите 10 години


Кръстаич: Това са най-добрите футболисти, ще са национали на България следващите 10 години
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3795 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Младен Кръстаич говори пред медиите преди тежкия мач срещу Сърбия в квалификациите за Евро 2024. "Лъвовете" имат 1 точка след 3 мача и сега се изправят срещу големия фаворит в групата.

Кръстаич пое отговорността в националния по футбол на България

Още на старта Кръстаич бе запитан за това какво се е случило в съблекалнята след мача с Литва, но отказа да говори по темата. Освен това той защити избора си на футболисти, като посочи, че това са най-добрите и че ще са национали на страната в следващите 10 години.

"Не следя медиите преди нашите мачове, защото приемам някои неща емоционално. Не искам да коментирам ситуацията със съблекалнята. Очаква ни мач със Сърбия, за мен най-добрият отбор в групата, те имат своите слабости, които трябва да използваме с нашия млад и амбиционен отбор.

Нашият отбор е млад, имаме доста млади играчи. Не мисля, че има по-добри от тези момчета. Ако знаете, дайте. Освен Антон Недялков и Димо Кръстев, които са контузени, това е най-доброто. Тези играчи ще играят в националния отбор следващите десет години. Аз нося отговорността" - започна сърбинът.

Впоследствие наставникът напомни факта, че в нашия отбор няма играчи от водещите топ 5 първенства в Европа. Като изключитение спомена Илия Груев, който е част от Вердер Бремен. Той спомена и за лукса, с който разполага Сърбия.

"Защо младите не играят в клубовете си, а имат качества, е въпрос към другиго. Не към мен. Ние нямаме футболисти от водещите пет първенства. Само Илия Груев играе в топ първенство. Такава е ситуацията. Сезонът беше дълъг уморителен, някои играчи не са във форма, защото не са играли. Сърбия игра срещу Йордания с един състав, а утре ще са с друг. Ние не разполагаме с този лукс.

Увереността в националния отбор на България

В подобни мачове играчите набират увереност. Има какво да загубим - точки, естествено. Играчите трябва да добият своя характер и да покажат това, което досега демонстрираха, с изключение на първото полувреме в Унгария. Клубовете да кажат защо някои млади играчи ги няма в отборите им. Това са най-добрите играчи на България, пак го казвам" - продължи родният селекционер.

За финал Младен Кръстаич сподели: "Когато няма резултати, има натиск. Липсва ни само резултати, особено срещу Черна гора и Литва. Сърбия има своите проблеми и слаби точки, които ние можем да използваме.

Този млад отбор трябва да действа с повече енергия и да използва своите възможности. Моето желание е да победим. Важното е да си свършим работата. Надявам се България да запише най-добрият резултат".

Срещата е на "Хювефарма Арена" в Разград и ще започне в 21:45 часа българско време. Ще можете да следите квалификацията за Евро 2024 България - Сърбия НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички