Нов срам дебне! България на прага на чутовен антирекорд преди мача със Сърбия


Нов срам дебне! България на прага на чутовен антирекорд преди мача със Сърбия
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

3537 0

Българският национален отбор е изправен на прага на поредното футболно дъно. "Трикольорите" могат да запишат имената си в книгата с антирекорди на тима още тази вечер.

На крачка от нов срам 

България никога не е стартирала евроквалификации с едва 1 точка в първите си 4 мача, припомня "Тема Спорт". Този прецедент в историята обаче може да се случи след броени часове, а за него да се погрижи родината на националния ни селекционер Младен Кръстаич.

Считаният за абсолютен фаворит отбор на Сърбия гостува в Разград във вторник (20.06) 0т 21:45 часа. "Белите орли" са първи в групата с актив от 6 точки. "Лъвовете" от своя страна са последни с едва една.

Какво говори миналото?

Историята на националния отбор на България не познава случай, в който страната ни завоюва едва 1 точка в първите си 4 срещи, откакто в турнира съществуват пресявки. Най-слабите стартове до момента са  през далечната 1976-а и 2020-а година, когато обаче имаме 2 по пункта на сметката си.

Най-силно начало пък отборът на България прави в квалификациите за Евро 96 в Англия, записвайки 4 последователни победи и печелейки 12 точки, класирайки се на финалите.

Къде и кога може да гледаме НА ЖИВО мача България - Сърбия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички