Нов проблем пред БФС, "Колежа" не е готов да приеме България - Унгария


Нов проблем пред БФС, "Колежа" не е готов да приеме България - Унгария
Снимка: Lap.bg

1961 0

Илиян Филипов, който представлява "ДЗЗД Колежа", е внесъл официално писмо до кмета на Пловдив Костадин Димитров във връзка с преместената среща на България с Унгария на 16 ноември на стадион "Христо Ботев". Чрез него той уведомява, че не е препоръчително да се провеждат футболни мероприятия заради монтажни дейности на тежки елементи от козирката.Това е поредният проблем, който се появява за тази евроквалификация, съпътствана от скандали. Припомняме, че двубоят трябваше да се играе по програма в София, но заради опасения от протести бе преместен в Пловдив.

Ето какво написаха от "ДЗЗД Колежа":

"ДЗЗД Колежа" внесе официално писмо до кмета на града Костадин Димитров във връзка с предвидената футболна среща на националния отбор на България с Унгария на 16 ноември на стадион "Христо Ботев".

С писмото уведомихме община Пловдив, че провеждането на футболни срещи и други събития на стадион "Христо Ботев" в периода 13.11.2023 - 20.11.2023 г. е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, поради монтажни дейности на тежки елементи от козирката и "ДЗЗД Колежа" не може да гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг.

"ДЗЗД Колежа" е съобразил графика на строителните дейности изцяло с програмата на ПФК "Ботев".

По-рано от Унгария също се изказаха много крайно, като заявиха, че са били заплашени от УЕФА и изнудени, за да се съгласят да играят в Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички