Нов национален стадион, "Армията" и "Герена" - Лечева разкри какво се случва


Нов национален стадион, "Армията" и "Герена" - Лечева разкри какво се случва
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7049 0

Министърът на младежта и спорта - Весела Лечева, отново коментира част от най-любопитните теми в родния футбол, а именно бъдещето на три столични съоръжения - Националния стадион "Васил Левски", и съответно арените на ЦСКА и Левски - "Българска армия" и "Георги Аспарухов".

Реконструкцията на "Армията"

Тя съобщи още, че на финалната права е създаването на съвместно дружество с "червените", след като е станало ясно, че държавата ще участва с 28 498 000 лева, предвид експертна оценка. Почти всички стъпки са разписани в меморандума, който двете страни подписаха преди няколко месеца.

Пред телевизия Bulgaria ON AIR Лечева изрази позиция и за чисто нов национален стадион, като при подобен развой ще се отнеме подобна характеристика от "Васил Левски" в центъра на столицата.

За такъв ход обаче трябва се стигне първо до единомислие между Българския футболен съюз, Столична община и държавата и да се намери най-доброто, оптималното място, където да бъде ситуиран, категоричен е министърът.

Нов национален стадион - кога и къде?

"След това трябва се реши кой ще го управлява, как ще бъде менажиран този стадион. Другото, което трябва да решим е и какво се случва с Националния стадион „Васил Левски“. Ние не може да градим само много големи и нови спортни комплекси, защото те са с огромна инвестиция от страна на държавата. А приоритет трябва да бъдат достъпните спортни съоръжения. Разбира се, че България има нужда от нов стадион, но това трябва се случи стъпка по стъпка", категорична е Лечева.

Развитие около "Герена"?

58-годишната бивша олимпийска шампионка коментира и развоя около концесията на стадион "Георги Аспарухов":

"Надявам се, че тази процедура, която беше стартирана преди 2 години и на която ние дадохме ход и действие, да бъде първият успешен такъв проект. Създадохме специална комисия, която да предприеме подготвителните действия, свързани с процедурата по отдаване на концесия – да изготви правния анализ, икономическия и финансовия анализ", добави специалистката.

Вижте за каква драстична промяна се спекулираше около реконструкцията на "Армията"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички