"Дъжд от пари" на "Армията", но реконструкцията продължава да е спирана целенасочено


"Дъжд от пари" на "Армията", но реконструкцията продължава да е спирана целенасочено
Снимка: Кристиан Гърев

4818 0

ЦСКА е направил сериозна стъпка към реконструкцията на стадион "Българска армия", след като е събрал нужната сума от 20 милиона евро за големия проект, дългоочакван от запалянковците на най-успешния български клуб. 

От Блиц съобщават, че събирането на сумата е финализирано, след като 8 милиона евро са били преведени от спонсор, което е лишило ръководството на клуба от напрежението, породено от тройното поскъпване на строителните материали.

По този начин единствената пречка пред големия проект е нежеланието на местните "зелени" организации за ремонтни дейности в центъра на София и по конкретно в парк като Борисовата градина.

"Чака се разрешително за реконструкция. Иначе нямало как огромните камиони да влизат в парка. Надяваме се тези детайли да ги изчистим", убедени са от стадион "Българска армия".

Държавното дружество "Сердика спортни имоти" (ССИ) и ЦСКА подписаха меморандум за създаване на съвместно дружество за строителството на нов стадион на мястото на настоящия.

Към меморандума беше подписано и приложение, представляващо учредителния акт на дружеството. То ще се казва "Спортни имоти Българска армия" АД.

Ето къде може да гледате предстоящата контрола на ЦСКА срещу бивш световен шампион в състава!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички