Голяма изненада! ЦСКА пред сензационна раздяла?


Голяма изненада! ЦСКА пред сензационна раздяла?
Снимка: CSKA.BG

6516 0

ЦСКА ще се раздели с германската фирма „Спортфайв“. Двете страни имат предварителна договорка компанията да менажира бъдещия нов дом на „червените“.

Според информация на „Блиц“ в близките дни се очаква армейците да обявят новината за раздялата, а скоро след това същото трябва да направи и германската фирма. „Спортфайв“ менажира куп големи стадиони по света.

Разминаването между ЦСКА и германците е различният тип проектиране и строеж, който се предлага. Той се отличава значително от предварителни планове, което не отговаря на амбициите и репутацията и на двете страни. Новият вариант значително отдалечава „армейците“ от европейския тип стадион, който феновете очакваха и мечтаеха, допълва „изданието“.

На 21 юни миналата година ЦСКА и „Спортфайв“ дадоха съвместна пресконференция на „Българска армия“, на която бяха представени плановете за новото съоръжение. Тогава бяха посочени няколко ключови дати. Според едната от тях, сътрудничеството ЦСКА със „Спортфайв“ трябваше да започне на 1 юли 2022 г. Самият строеж на новия стадион да стартира от 1 април 2023 г.

Според предварителните разчети изграждането на новия стадион на „червените“ ще излезе между 80 и 90 милиона лева.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Позитивни новини от Весела Лечева за стадионите на Левски и ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички