Голяма новина за Левски и стадиона: дава ли това "зелена" светлина за новите собственици?


Голяма новина за Левски и стадиона: дава ли това "зелена" светлина за новите собственици?
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

3004 0

Отлични новина долетяха в днешния ден (12-и януари) за футболния Левски. На официалния сайт на Министерството на младежта и спорта излезе прессъобщение, което определено ще се хареса на всички привърженици на "сините".

То информира, че служебният министър на спорта Весела Лечева е направила стъпките към процедура за отдаването на концесия на стадиона на тима - "Георги Аспарухов".

По непотвърдени информации на различни източници - именно липсата на тази процедура за дългосрочна концесия е проблем към този момент за сделката с Драган Шолак и Sport Republic. Смята се, че именно тя бави договорката, която всички около Левски чакат.

Ето и официалното съобщение на Министерството на младежда и спорта без редакторска намеса:

"Със заповед на министър Весела Лечева от 12 януари 2023 г. Министерството на младежта и спорта с участието на Областна администрация на област София създава комисия, която да изготви проект на предложение до министъра на младежта и спорта за възлагане на концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София. Комисията трябва да организира и проведе подготвителни действия, регламентирани в Закона за концесиите, включително проекти на обявления за откриване на процедура и на документация за концесията.

При провеждането на подготвителните действия по Закона за концесиите комисията трябва да изготви и представи на министъра на младежта и спорта необходимата проектна документация за възлагане по реда на Закона за обществените поръчки, изготвянето на правен, технически и финансово-икономически анализ на концесията.

Проектът за концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София, е включен в Плана за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г. Той е одобрен от Министерския съвет на 17 февруари 2021 г." - се казва в съобщението.

По-рано през деня феновете на тима минаха през нов емоционален момент, след като Георги Миланов каза прочувствено "чао", а не "сбогом" на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички