Николай Денков: Искам яснота за полицаите, проявили насилие - как са разследвани и какъв е резултатът


Николай Денков: Искам яснота за полицаите, проявили насилие - как са разследвани и какъв е резултатът
Снимка: Alexandar Karamfilov / LAP.bg

780 0

Премиерът на България Николай Денков отново говори за случилото се на протеста срещу БФС. Той изяви желание да разбере кои са свързаните с насилие полицаи на 16 ноември, както и по какъв начин са разследвани и какъв е резултатът. Освен това е категоричен, че трябва да бъдат уволнени от службите.

"По всички сигнали, свързани с насилие на полицаите - искам яснота кои са участвалите полицаи, как са разследвани, какъв е резултатът и превишилите правомощията си значително трябва да бъдат уволнени от службите, тъй като нямат място в МВР" - започна Денков.

Министър-председателят призова още да има ясно дефинирана стратегия и план за превенция на полицейското насилие над граждани и журналисти. Той отсече, че няма как журналистите да ходят с каски на протестите.

"Не можем да очакваме от журналистите да ходят с каски на протестите. Това не е бойна зона, а трябва да са мирни протести. Затова е важно да се дефинирана ясна стратегия и план за превенция на полицейското насилие над граждани и журналисти, както и стратегия за защита на журналистите на терен.

За да гарантираме правата на гражданите за достъп до информация, първо трябва да гарантираме сигурността и правата на медиите, които отразяват такива събития" - каза още Денков

Той допълни и че на самия протест е имало провокатори сред хората, които до голяма степен носят отговорност за последвалите грозни сцени. По случай обвинения към него покрай протеста срещу БФС - кметът на София Васил Терзиев ги обяви като "неистина".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички