"Не трябва да го правим": Илиев критичен най-вече към едно нещо след Сърбия и Унгария


"Не трябва да го правим": Илиев критичен най-вече към едно нещо след Сърбия и Унгария
Снимка: facebook / BulgarianNationalTeam

5119 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев говори след равенството 2:2 срещу Сърбия. "Лъвовете" останаха без победа в квалификациите за Евро 2024, както и за календарната 2023-та година, но Илиев остана доволен от видяното.

Илиев е доволен от видяното срещу Сърбия, но има забележка

Той бе най-вече критичен към едно нещо - а именно, фактът, че продължаваме да допускаме толкова попадения от статични положения. И двата гола за западната ни съседка дойдоха след изпълнени ъглови удари.

"Така е, започнахме с твърде голямо уважение към сърбите. Вътрешно се надявахме да не ни вкарат втори гол, за да направим промени и да успокоим отбора и да постигнем добър резултат. Казах и на футболистите на полувремето, а и след мача - че трябва да играем със самочувствие. Като играем без, не можем да покажем футболните ни качества.

Да, пак допуснахме два гола от статични положения, вкарахме заради това днес по-високи хора, разбира се, както и съобразено с тактиката. Но пак допуснахме голове от статични. Не трябва да го повтаряме. Няколко пъти се спъваме в един и същ камък, трябва да се промени. От реакцията съм доволен" - започна той.

Илиев е наясно, че има какво да се подобрява, но похвали играчите, че са умни и че могат да се разберат с няколко думи. Той сподели и че разликата в играта ни в сравнение с първия и втория в групата не е изобщо голяма.

"Има неща, които могат да се подобрят, с малко думи можем да се разберем, умни момчета са. Тази седмица беше много тежка психологически за мен, както и за всички. Надявам се, че завърши с позитивен резултат, не зависимо, че не успяхме да постигнем тази прословута първа победа за годината.

Играхме с първия и с втория отбор в групата и показахме, че не сме толкова далеч. Изключваме тези бели петна в мачовете - 15-те минути с Унгария и тези със Сърбия. Това трябва да се отстрани, тъй като в някои мачове може да ни коства повече" - завърши Илиев. От ПАОК пък написаха специално съобщение за Десподов и България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички