"Насилствено подмладяване": Бивш играч на Левски и Литекс говори за националния на България


"Насилствено подмладяване": Бивш играч на Левски и Литекс говори за националния на България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2056 0

Бившият футболист на Литекс, Левски и Локомотив София Симеон Славчев даде любопитно интервю. В него играчът на полския Виешиста Краков бе запитан и за националния отбор по футбол на България под ръководството на Младен Кръстаич.

Славчев призна, че според него "насилственото подмладяване" не помага толкова на "лъвовете", като изрази мнение, че някои футболисти заслужават повиквателна дори и да са по-опитни. Той даде пример с Ивайло Чочев и Георги Миланов.

"Аз не съм фен на това насилствено подмладяване. Процесът в националния отбор не трябва да е такъв. Трябва да играят най-подготвените. Вижте, националният отбор е една месомелачка. Заради целия негативизъм от хора и медии към отбора, момчетата се връщат без никакво самочувствие в своите отбори след лагерите.

Колкото до подмладяването, няма как селекционерът да не разчита на отлични футболисти като Ивайло Чочев и Георги Миланов. Да, те са мои приятели, наистина, но и са страхотни футболисти. Чочев трябва да е основен играч, а те не го викаха. Чак накрая вече селекционерът беше принуден да разчита на него. И то след лоши резултати, атаки по социални мрежи и т.н. Колкото до Георги Миланов, ние си всички знаем каква класа е той. Демонстрира своите възможности в Левски, а след като отиде в чужбина, беше забравен. Да не би качествата му да се се изпарили? Не, разбира се" - сподели Славчев за "Мач Телеграф".

Полузащитникът се зачуди и как е възможно даден играч да не попада в списъка на сръбския селекционер на националния ни отбор, след което да го извика на пожар, но и въпреки това да го пусне като титуляр.

"И друго не мога да разбера на този селекционер. Как един футболист не му е в първия списък, след това го вика на пожар, и изведнъж е титуляр. Вече няколко такива случая има" - сподели още Славчев. Съвсем наскоро пък БФС официално обяви приятелските срещи, в които България ще участва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички