БФС обяви официално: Националният отбор на България ще изиграе 2 приятелски мача


БФС обяви официално: Националният отбор на България ще изиграе 2 приятелски мача
Снимка: Facebook: Team Bulgaria

3333 0

С публикация в официалния си сайт, Българският футболен съюз обяви, че националният ни отбор ще изиграе два приятелски мача през месеците септември и октомври!

Тимът на Младен Кръстаич ще се изправи срещу Иран на 7.09., а двубоят ще бъде на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. На 17.10. пък ще бъде проверката срещу Албания, която ще се състои на стадион "Арена Комбетаре" в Тирана.

"Както е известно, групата на България в пресявките за Евро 2024 включва пет отбора, поради което националите ни ще изиграят двете контроли на свободните дати от официалния международен календар", поясняват от родната Централа.

*Припомняме, че "лъвовете" на Кръстаич стартираха крайно неубедително похода си към Европейското първенство в Германия, записвайки две загуби (0:1 от Черна гора и 0:3 от Унгария) и две равенства (1:1 с Литва и 1:1 със Сърбия) в Група "G" и в момента заемат предпоследното четвърто място с актив от 2 точки.

Ето какво гласи цялата публикация на БФС:

"Мъжкият национален отбор на България ще срещне Иран и Албания в приятелски двубои през есента. На 7 септември 2023 г. селекцията на Младен Кърстаич ще посрещне участника на миналогодишното световно първенство на реновирания стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, като три дни по-късно тимът ни гостува на Черна гора в европейска квалификация.

Три дни след домакинството срещу Литва на следващия месец пък „лъвовете“ ще гостуват на Албания в Тирана. Срещата е насрочена за 17 октомври на стадион „Арена Комбетаре“.

Както е известно, групата на България в пресявките за Евро 2024 включва пет отбора, поради което националите ни ще изиграят двете контроли на свободните дати от официалния международен календар".

*Четете последните новини около националния отбор на България в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички