"На километри от онзи страховит отбор на Пенев през 1994 г." - и в Иран обявиха тежката истина за националния ни тим


"На километри от онзи страховит отбор на Пенев през 1994 г." - и в Иран обявиха тежката истина за националния ни тим
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2237 0

В Иран отразиха новината, че техният национален отбор ще се изправи срещу българския национален в началото на септември в приятелска среща. Тимът на Младен Кръстаич ще се изправи срещу Иран на 7.09., а двубоят ще бъде на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. На 17.10. пък ще бъде проверката срещу Албания, която ще се състои на стадион "Арена Комбетаре" в Тирана.

В материала се обяснява за състоянието на националния тим, като се определя, че е далеч от това на тима през 1994 година, като материлът е озаглавен "В сянката на невероятния отбор".

И в Иран ни казаха истината за националния отбор

"Върхът на българския футбол помним с техния блясък на Световното първенство през 1994 г., където учениците на Димитър Панев бяха една от изненадите на турнира в Америка. Йордан Лачков, Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Красимир Балъков, Наско Сираков и Даниел Боримиров бяха звездите на този български дрийм тийм. Побеждавайки Аржентина в груповата фаза, Диего Марадона остана последен в купата, в която Джахани беше състава, те започнаха изненадата си и се класираха за полуфиналите, като победиха Германия на четвъртфиналите.

Тежкото поражение от Швеция на стадион "Роуз Боул" в Пасадена затвори приказката на българите с четвъртото място в Америка през 1994 г. Сега отборът ни се готви да играе срещу отбора, като българите са на километри от онзи страховит отбор на Пенев през 1994 г. Последното им участие на голям турнир е от Евро 2004, а след този турнир този отбор не е играл на голямо състезание. В този турнир, чийто домакин беше Португалия, България не успя да се класира за елиминациите с три загуби от Швеция, Дания и Италия", пише "Irna.ir".

Обръща се внимание и на недоброто ни представяне на Лигата на нациите, където играхме срещу Гибралтар, Грузия и Северна Македония, както и на слабия старт на настоящите европейски квалификации.

Двубоят България - Иран в Пловдив ще е втори в историята помежду им. Първата среща датира отпреди 45 години. На 26 април 1978 година завършваме наравно 1:1 отново в контрола. Попадението за България отбелязва Трайко Соколов в 35-ата минута, а в 50-ата Али Парвин изравнява. По-рано от контроли с нашия тим се отказаха Узбекистан и Австралия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички