Елитът на Шотландия "отваря вратите" на български вратар за националния отбор?


Елитът на Шотландия "отваря вратите" на български вратар за националния отбор?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2348 0

Един от българските вратари, играещи в чужбина - Димитър Mитов, премина в Сейнт Джонстън и се надява именно това решение да му помогне да изпълни мечтата си - да пази за националния отбор на България. 

Стражът, който напусна Кеймбридж, ще играе в елита на Шотландия, като ще се бори за титулярното място с Рос Синклеър. 

"Харесвам различните предизвикателства. Напуснах Кеймбирдж по-рано, защото искам да опитам нещо различно. Желанието ми е да играя в националния тим на България. Това е голямата ми мечта. Чувствам, че съм близо до това и се надявам, че с идването ми тук, но и с добро представяне, ще бъда забелязан. Целта ми е да играя с екипа на моята страна и всичко, което би ме доближило до това, е нещо наистина добро", сподели Митов пред "Дейли Рекърд".

В интервюто си той призна, че треньорът Стивън Маклийн е с голяма заслуга да премине в шотландския тим и вярва, че  виждания за футбола на треньора съвпадат с неговите. 

Митов се надява да впечатли Младен Кръстаич с изявите си

"Говорихме си около десет минути. Слушах го внимателно за вижданията му относно бъдещето, желанията му и начина на развитие на тима и клуба като цяло. Вълнувам се, защото той иска да гради, но знам, че всичко ще отнеме време и може да се случи с доста бавни темпове".

В следващото си предизвикателство той няма да бъде сам, като в подкрепа на Митов ще е Сергей Балтача - треньор, с който вече е работил 

"Той ми беше треньор в отбора до 18 години в Чарлтън. Той е невероятен човек, но и никой не може да се мери с неговия футболен интелект. Той е модел на подражание за мен. Научих доста неща от него в Чарлтън и съм щастлив, че отново ще работим заедно. Имаме страхотни отношения", каза още Димитър Митов, който прекара 6 години в Кеймбридж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички