Националният отбор по футбол ще приеме Иран на "Колежа" през септември


Националният отбор по футбол ще приеме Иран на "Колежа" през септември
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

2102 0

Националният отбор по футбол ще запише първи мач на стадиона на Ботев Пловдив - "Христо Ботев", на седми септември срещу Иран, обявиха от Близкия Изток.

Какво оповестиха от Иран?

Според твърдения на иранското издание "snn.ir", вицепрезидентът на футбола в страната - Мехди Мохамаднаби, е потвърдил информацията за контролата срещу селекцията на Младен Кръстаич.

"Ще се изправим срещу България на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Графикът на лагера на Иран и играчите, които ще получат повиквателна, ще бъдат обявени допълнително. Преговаряме и с други федерации за втора контрола, която ще бъде обявена веднъж, щом бъде потвърдена", категоричен е Мохамаднаби.

Сбогом, "Хювефарма"?

Още с откриването на "Колежа" през пролетта на 2023 година се заговори, че "лъвовете" ще играят своите мачове в Пловдив. Последните контролни срещи, както и евроквалификации родните състезатели играха в Разград на стадиона на Лудогорец - "Хювефарма Арена", тъй като той покрива изискванията от УЕФА.

Последният мач, който селекцията на Кръстаич изигра в Разград бе срещу Сърбия, когато нашите национали направиха 1:1 със западната ни съседка.

ВИЖТЕ ОЩЕ: България бележи регрес в ранглистата на ФИФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички