"Нали разбирате, че ще трябва да затворим стадиона за година, ако...": ЗАПИС на заплахата от БФС


"Нали разбирате, че ще трябва да затворим стадиона за година, ако...": ЗАПИС на заплахата от БФС
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5889 0

Бе пуснат запис на един от разговорите, с които строителят на "Колежа" Илиян Филипов твърди, че е бил заплашван от представители на БФС. В него се чува условието, при което лицензът на стадион "Христо Ботев" може да бъде отнет.

По думите на заместник изпълнителния директор на централата Христо Запрянов, ако Филипов вярва, че мач между България и Унгария е рисков, то те като футболна институция трябвало да затворят стадиона.

Посочва се, че това би се случило в срок за една година - докато не станел готов, като това щяло да се случи и с Локомотив Пловдив. Ето и записа от разговора, който бе пуснат от Българската национална телевизия при интервю с Филипов.

Самият той пък предупреждва Запрянов да внимава какво говори и че сподели думите на Гонзо, като трябва да се пази да не излязат някъде. Филипов информира, че може да се стигне до наливане на огън в цялата футболна общественост в Пловдив.

Илиян Филипов показа как от БФС го изнудвали

- Христо Запрянов: Здравейте, Христо Запрянов се казвам, заместник изпълнителен директор на футболния съюз съм. Чета, че българският футболен съюз ви е подал някакво писмо, което вие не сте били съгласни да подпишете и така нататък, а до колкото знам това не е истина.

 

- Илиян Филипов: Не знам къде четете това интервю. Аз казах, че с българския съюз нямам отношения. Отговарям пред Община Пловдив и не мога да отговарям пред друг.

 

- Христо Запрянов: Аз ви разбирам, ние сме в постоянен контакт. Писмото, което е било изпратено, сте го написали вие.

 

- Илиян Филипов: Няма изпратено писмо до Общината, нещо бъркате нещата. Не знам кой ви е казал такова нещо. Гонзо ми се обади и ми каза да пусна писмо до него. Като видях, че е българският футболен съюз казах, че не мога. Изпратих го по вайбър и го е рапространил, като няма никакви подписи и ме е вкарал във филм. Ако ми се възложи какво трябва да направя от Общината, ще се направи. Бяхме в полицията и казах, че се строи.

 

- Христо Запрянов: Аз ви питам за вашето становище, защото нали разбирате, че ако се твърди, че мач между България и Унгария без публика е рисков, ние като футболна институция трябва да затворим стадиона за следващата една година, докато не стане готов, както и този на Локомотив.

 

- Илиян Филипов: Айде да не влизаме в този тон, защото и Гонзо ми каза тези думи. Нищо общо няма мач за УЕФА с такъв във вътрешно първенство. В момента говорите като Гонзо и гледайте да не излезе някъде. Ако ще бъде в тази насока, затварям и това е. Ще налеете огън в цялата футболна общественост в Пловдив.

Краят на сагата с домакинството е съвсем близо: Кметът на Пловдив вече обяви новини по темата България - Унгария и БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички