Димитър Бербатов призова УЕФА и ФИФА да "се събудят" за лъжите на БФС


Димитър Бербатов призова УЕФА и ФИФА да "се събудят" за лъжите на БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

27320 0

Димитър Бербатов призова ФИФА и УЕФА да се намесят в случващото се у нас и това, което върши БФС. Кандидатът за президент на родната футболна централа бе потърсен от унгарското издание "NemzetiSport", за да коментира неразборията около европейската квалификация. България трябва да приеме Унгария на 16 ноември, но все още няма категорично място за провеждането на двубоя.

"УЕФА трябва най-после да се вразуми и да реагира адекватно на ситуацията, за да не вярва повече на лъжите на българската федерация! Ситуацията е критична. Нашият футбол е в упадък от осемнадесет години. Расистки скандал, президентът на федерацията е на снимка с боса на хазартната мафия Дан Тан, той подава оставка от поста си, след което след година и половина решава да върни се - нечувано! Ако УЕФА и ФИФА не надзирават асоциациите-членки, футболните фенове ще покажат, че ако трябва, ще действат".

Бербатов вижда различен аршин в решенията на УЕФА

Бербатов призова УЕФА и ФИФА да се намесят в случващото се и даде пример с Испания и скандала с Луис Рубиалес: "Какъв е проблемът?" Е, това, което току-що казах. Почти 20 години сме в упадък. Няма стадион, няма адекватна инфраструктура, защото правителството не иска да си сътрудничи с БФС, а националният отбор не се класира за нито едно състезание. Не тренираме добри играчи, футболът ни е лош, корупцията върлува - можем само да викаме за промяна.

Затова казах, че УЕФА и ФИФА трябва да се събудят! Вижте само, когато футболният президент се замеси в скандал в Испания, международните федерации се намесват, а когато нещо такова се случи в България, ги наказват... Според мен това е дискриминация. Ако голяма футболна нация има проблем се намесва ФИФА или УЕФА, но ако е малка като България нищо не става... Нали правилата са еднакви за всички?!". Бербатов бе категоричен, че БФС краде футбола от феновете и очаква те да реагират.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички