Младен Кръстаич: И 100 пъти да ме питате за Ивайло Чочев, отговорът е един


Младен Кръстаич: И 100 пъти да ме питате за Ивайло Чочев, отговорът е един
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

5264 0

Българският национален селекционер Младен Кръстаич коментира актуалната ситуация в отбора преди предстоящите 2 приятелски срещи срещу Кипър и Люксембург.

Наставникът засегна много теми, сред които изискванията си от играчите и групата на страната по пътя към Европейското първенство. Той даде отговор и за липсата на Ивайло Чочев от състава.

"Още на първата си пресконференция казах, че очаквам от играчите да дават всичко от себе си. Националният отбор е върхът на българския футбол. Искам да разберат как един голям спортист трябва да се отнася към своята страна", категоричен беше Кръстаич пред "БНТ", като обърна внимание на предходните 2 победи на родните национали.

"Предишните два мача бяха добри. Вероятно хората не очакваха подобна реакция. За съжаление, младите ни футболисти не играят редовно в клубните си отбори. Трябва да им се дава шанс. Тук има наистина качествени футболисти. Момчетата са неопитни и трябва да се рискува. Същината е да се поема отговорност.

В бъдеще ще има върхове и спадове, но ще искаме дисциплина. Идеалният футболист за България е необходимо да следва световните стандарти. Важен е и характерът на играча. В националния отбор ще викам играчи, които да отговарят критериите на мен и щаба ми. Ще се опитам да изградя гръбнак от 50% от играчите, но и те няма да имат запазено място", добави специалистът. Той за пореден път отговори на въпрос, свързан с Ивайло Чочев, който се представя на много високо ниво от началото на сезона, но така и не получава повиквателна.

"Никога няма да говоря за отделни играчи. Който отговаря на стандартите, той ще бъде повикан. Може да ме питате още 100 пъти за Чочев, но аз държа на мнението си. Никой не е отписан, само трябва да дойде точният момент", отсече сърбинът, след което коментира групата на България за Европейското първенство.

"Вече започваме да летим в облаците. Не позволявам това да се случи. Нека минат контролите. Групата ни за Европейското не е никак лесна. Нека сме реалисти. Сърбия и Унгария са по-добри от нас, ние сме едно ниво с Черна гора, а за Литва трябва да внимаваме да не ги подценим. Този отбор е бъдещето на българския футбол за следващите 10 години", завърши Младен Кръстаич.

Ето групата от избраници на Младен Кръстаич за предстоящите контроли

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички