Кръстаич: Напролет трябва да има ограничение на чужденците в Първа лига


Кръстаич: Напролет трябва да има ограничение на чужденците в Първа лига
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

2166 0

Селекционерът на България Младен Кръстаич анализира родното първенство, след като натрупа впечатления от посещения на редица срещи. Според сърбина влизането на страната ни в Европейския съюз е повлияло зле на футбола ни.

"Има определено качество в първенството. Според мен доста повлия влизането в ЕС преди 10 години. Това определено не е повлияло добре на първенството. Сега всички от страни в ЕС се смятат за чужденци. Има млади класни играчи, които играят в България, има и опитни, но има и такива, които според мен не заслужават да играят.

Ситуацията за мен е плюс и минус. От една страна, доста млади играчи са излезли в чужбина на 14-15 години, но от друга страна, идват чужденци, които заемат местата им и пречат на развитието на талантите", заяви той пред '24 часа".

"В крайна сметка трябва да се намери паралел, компромис. Може би напролет да има някакво ограничение на чужденците. Но всичко зависи от клубовете и как те искат да се развиват. България като футболна държава винаги ще има качество.

Надявам се, че младите играчи ще имат по-сериозна роля в българския футбол. Имате добри условия и вашите млади играчи не отстъпват с нищо на тези от останалите страни на Балканите", допълни сърбинът. А ето какво каза Кръстаич за плановете си в националния отбор. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички