Марко Роси: Не можем да съдим за българите по резултатите си срещу тях


Марко Роси: Не можем да съдим за българите по резултатите си срещу тях
Снимка: Getty Images

1280 0

Селекционерът на Унгария Марко Роси не подцени съперниците в групата, които жребият в Германия отреди на неговия тим по пътя към Евро 2024. Сред тях е България, а също и Сърбия, Черна гора и Литва.

"Можехме да имаме много по-трудна група, но, разбира се, можехме да сформираме и по-добра група. Никой не трябва да се заблуждава, че сме изтеглени от най-силната урна, тъй като сърбите са пред нас в световната ранглиста и също така ще участват на световно първенство", каза италианецът, цитиран от hirtv.hu.

"Освен сърбите, познавам и черногорците и българите от последните мачове помежду ни, но не можем да изхождаме от постигнатите срещу тях резултати, защото съотношението на силите в днешния футбол може да се промени много за две-три години", допълни Роси.

За последно България се изправи срещу "маджарите" на осми октомври в квалификациите за Евро 2020, играно през 2021-ва. "Лъвовете" загубиха с 1:3 у дома.

Част от медиите в Унгария споделят мнението на своя селекционер. "Не може да се каже, че Унгария е поставена в най-лесната възможна група, но, гледайки другите групи, нашият отбор можеше да се справи много по-зле", пише hirtv.hu.

Според nemzetisport.hu обаче "тимът на Марко Роси има всички шансове да стигне до следващия континентален турнир". А ето какво каза за жребия треньорът на Сърбия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички