"Бъдещето" на България не бе безгрешно, но показа на какво е способно в дебюта на Кръстаич


"Бъдещето" на България не бе безгрешно, но показа на какво е способно в дебюта на Кръстаич
Снимка: Lap.bg

6564 0

България  записа първа победа в настоящата кампания в Лигата на нациите. „Лъвовете“ разбиха Гибралтар с 5:1 в дебюта на новия селекционер Младен Кръстаич, като по този начин заеха безспорно третата позиция в група „4“ на лига „С“. В герои за селекцията се превърнаха Антов и Десподов през първата част, както Кирилов, Стефанов и Петков през втората.

По този начин „лъвовете“ получават реална възможност да се борят за втората позиция в крайното класиране, след като ще играят със Северна Македония в последния кръг на надпреварата в западната ни съседка. Именно въпросната селекция сега заема втората позиция, но само с точка повече, след като загуби от Грузия.

Днес възпитаниците на Младен Кръстаич бяха безспорно по-добрите на терена и владееха инициативата по всеки един параграф. Те контролираха топката през 70% от времето, а в същото време създаде цели 23 голови положения срещу противника, който от своя страна отправи едва един точен удар, който се превърна в попадение.

Голямата агресия и безбройните опити на българските представители дадоха резултат в 23-тата минута, когато Валентин Антов се възползва от центриране на Филип Кръстев от корнер и с глава от първа греда прати кълбото за 1:0.

Радостта на „лъвовете“ обаче продължи едва 3 минути, тъй като капитанът на гостите съумя да изравни от подобна позиция. В 36-тата минута обаче сгрешилият при изравнителното попадение – Илиян Стефанов, успя да подаде към опитния Кирил Десподов, който оформи 2:1 на почивката.

През втората част след само седем минути българите удвоиха разликата в срещата чрез Радослав Кирилов, който отправи мощен удар на отбита топка посока противниковата врата. Това попадение до голяма степен реши двубоя, но възпитаниците на Младен Кръстаич не спряха дотук.

След още три минути и Илиян Стефанов се разписа, след като Кирил Десподов отправи страхотно центриране, което Стефанов засече за 4:1!

В 80-тата минута дойде и последното попадение за вечерта, което бе дело на друг младок – Марин Петков. Играчът на Левски се възползва от прехвърлящо подаване на Радослав Кирилов и с удар от движение оформи крайното 5:1!

Първо полувреме:

"Лъвовете" взеха инициативата в срещата от първите секунди и контролираха топката в 78% от първите десетина минути. С изтичането им Радослав Кирилов отправи удар от воле, но той бе крайно неточен. 

В 16-тата минута пас отдясно изненада гостите, като последва ниско центриране в наказателното поле, с което двама от България се разминаха. В крайна сметка топката се озова твърде късно в Груев, а последвалият удар се озова в аут. 

След две минути чудесна комбинация между Турицов и Стефанов завърши в ръцете на стража Коулинг. Офанзивният играч на Левски обаче отправи добър удар с глава. 

Гол! Натискът на Българи даде резултат след статично положение! Филип Кръстев изпълни корнер в 23-тата минута, а Валентин Антов засече с глава на близката глава за 1:0! Той отбелязва с първото си участие в надпреварата за настоящата кампания!

Секунди по-късно гибралтарците можеха да отговорят след статично положение в тяхна полза, но Петко Христов съумя да изчисти кълбото в точния момент и те спечелиха само корнер.

Гол! Именно след ъгловия удар гостите изравниха! В 26-тата минута изпълнение от левия фланг намери капитана Чиполина и той с глава наказа Наумов и останалите "лъвове". Опитният играч бе изпуснат от Стефанов около пеналтерията. 1:1!

Малко след половин час игра домакините бяха напът да поведат в резултата, след като стражът Дейл Коулинг бе близо до комичен автогол. Той съумя да парира силен удар, но топката се отправи към неговата врата! В крайна сметка той я спря в точния момент.

Гол! България отново повежда в 36-тата минута след гол на Кирил Десподов! Илиян Стефанов съумя да подаде на капитана с шпагат, а голямата звезда на "лъвовете" не сгреши и отново изведе съотборниците си напред! 2:1!

Второ полувреме:

Гол! България започна и втората част агресивно и след само 7 минути съумя да удвои разликата до 3:1. Петко Христов се втурна в нападение по десния фланг, залъга противников играч и прати в наказателното поле. Там топката бе отбита, но попадна в Радослав Кирилов, който от движение прати неспасяем удар във вратата на Коулинг! 

Гол! Домакините се възползваха от настроение в играта след третото попадение и бързо отбелязаха четвърто (55'). Възпитаниците на Кръстаич отново развиха нападение отдясно и Десподов с външен фалц отправи страхотно центриране, което Стефанов засече за 4:1!

"Лъвовете" продължиха да натискат съперника си и създадоха нови две опасни положения до 70-тата минута, но късметът не достигна за ново попадение към онзи момент.

Гол! И Марин Петков съумя да се разпише при разгрома в петък вечер. Радослав Кирилов откри младока по чудесен начин с прехвърлящо подаване и голмайсторът с удар от движение покачи на 5:1!

Стартови състави:

България: 1. Даниел Наумов, 2. Иван Турицов, 15. Петко Христов, 23. Валентин Антов, 14. Антон Недялков, 16. Марин Петков, 20. Филип Кръстев, 22. Илиян Стефанов, 4. Илия Груев, 11. Кирил Десподов, 10. Радослав Кирилов.

Гибралтар: 23. Дейл Коулинг, 14. Рой Чиполина, 22. Греъм Торийя, 20. Итън Брито, 5. Луи Анесли, 10. Лиъм Уокър, 12. Джейс Оливеро, 7. Лий Кашяро, 17. Киън Ронан, 6. Скот Уайзман, 15. Бернардо Лопес.

Преди мача:

Двата тима се намират съответно на трета и четвърта позиция в своята група, като две точки ги делят. България е с три равенства и загуба, докато три загуби и равенство са днешните гости. Тяхната единствена точка е от домакинското реми "именно" с "лъвовете" през месец юни - 1:1.

Именно след тези неубедителни резултати на родната селекция дойде и назначението на Младен Кръстаич за селекционер на страната. Той реши да промени тотално футболистите, на които разчитаха последните старши треньори и така реши да заложи на по-млади и неопитни играчи.

Това ще бъде едва третата среща между двете нации, като първата е контрола, завършила с класическа разлика за България - 3:0. Днес родните национали влизат като фаворите в срещата, но е въпрос на време да видим какво ще се случи в крайна сметка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички