Младен Кръстаич: Футболистите са големи патриоти, имаме нужда от публиката


Младен Кръстаич: Футболистите са големи патриоти, имаме нужда от публиката
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2131 0

Националният футболен селекционер на България - Младен Кръстаич, сподели впечатленията си от отбора преди предстоящия двубой срещу Гибралтар от Лигата на нациите. Преди своя дебют начело на тима, сърбинът беше категоричен, че "лъвовете" са истински патриоти, но имат нужда от подкрепата на публиката.

"Искам да кажа, че едва чакам мачовете. Четири-пет дни сме заедно, атмосферата е страхотна! Всички футболисти са здрави. Не деля футболисти на дебютанти или такива, които са играли - всеки футболист с български паспорт е добре дошъл. Няма бивши такива. Тези в списъка са най-добрите в момента. Не съм човек, който говори за предишните мачове", заяви Кръстаич пред медиите преди срещата.

"Със сигурност цяла Европа беше изненадана от това равенство с Гибралтар, с цялото ми уважение към тях. Смятам, че сме фаворити. Футболистите имат качествата, трябва ни подкрепата на публиката. Не търсим оправдание в случай на неуспех. Имаме трима вратари, които са много добри. Вероятно сте разбрали от новините, че Десподов ще е капитан. За нас мачът е изключително важен. С победа ще си гарантираме място в групата - футболистите го знаят.

Не мислим за изпадане от групата. Никога не съм разсъждавал така. Най-голямата ни цел е да изиграем добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават похвала за показаното през последните пет дни. Ще сме максимално концентрирани за мача. За мен винаги е било важно да бъда част от отбора. Не съм възпитан да се изтъквам.

Като треньор се старая да правя така, че футболистите да са максимално концентрирани. Добрата атмосфера позволява играчът да дава своя максимум. Имам си своите граници, естествено. Винаги мога да разбера, когато не се получи нещо на терена - удар, пас, но не приемам да нямаш желание.

Много големи патриоти са футболистите! Винаги съм разсъждавал - ако отида в Шалке и не съм фен на Шалке, какво правя там? Следя всички първенства, но фокусът ми е върху българското. Лудогорец за мен е най-класният отбор тук, но пет тимове се борят за първото място. Апелирам българските клубове да използват повече български футболисти", допълни още той.

Ето какво каза преди двубоя и наставникът на Гибралтар Хулио Рибас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички