Късметът на България стигна само за "хикс" срещу злополучния Украйна


Късметът на България стигна само за "хикс" срещу злополучния Украйна
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

7061 0

Българският национален отбор по футбол записа едно от най-щастливите си равенства в последно време, след като завърши при резултат 1:1 като гост на Украйна в приятелска среща на стадион "Черноморец" в Одеса. "Лъвовете" бяха тотално надиграни през целия мач, но пък дори можеха да спечелят мача и да запишат първа победа срещу този съперник.

Украйна упражни сериозен натиск още от първите секунди, но им липсваше успеваемост в завършващата фаза. Вместо това тимът на България пръв откри резултата с гол на Радослав Кирилов в 35-ата минута, който се възползва от изритана топка от вратаря Николай Михайлов в предни позиции.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ УКРАЙНА - БЪЛГАРИЯ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

Общо три гола на Украйна бяха отменени в мача поради засади, а Олександър Зинченко уцели греда. Украинците създадоха общо 36 положения за гол, но вкараха само един гол - дело на Тарас Степаненко десет минути преди края на срещата. В продължението на мача Украйна изпусна 100-процентово положение за гол, с което можеха да спечелят мача.

За България предстои последен мач от световните квалификации срещу Швейцария на 15 ноември. Украйна пък ще гостува на Босна и Херцеговина на 16 ноември в изключително важен двубой, от който зависи развръзката в квалификационната група и това кой ще играе на Мондиал 2022.

Ясен Петров след равенството с Украйна: Оцеляхме!

Ники Михайлов изненадан от мощната игра на Украйна

Героят за България: Трябва да бъдем реалисти, Украйна са феноменални

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на двубоя Украйна можеше да открие резултата. Андрий Ярмоленко проби през отбраната на България в дясната зона, а след това центрира хитро към далечната греда. Там Олександър Зинченко беше оставен непокрит и нанесе удар необезпокояван, но изпълнението му премина над вратата.

Няколко минути по-късно отново капитанът на Украйна Ярмоленко създаде главоболия на отбраната на България, след като премина с лекота покрай Димитър Велковски. Последва ново опасно центриране в наказателното поле, което пак стигна до Зинченко, но футболистът на Манчестър Сити не успя да нанесе добър удар към вратата и не затрудни Николай Михайлов.

В 13-ата минута Димитър Велковски отново нямаше отговор на техниката и бързината на Ярмоленко. Капитанът на Украйна го преодоля, а след това центрира перфектно за Александър Зубков. Нападателят на домакините стреля с глава от непосредствена близост до вратата, но някак не успя да уцели очертанията и пропусна страхотен шанс.

Малко след това Украйна стигна до гол. Артьом Довбик прати топката във вратата на Николай Михайлов, но страничният рефер веднага вдигна флага си за засада, а попадението бе отменено. Междувременно дебютантът за България Едисон Йорданов беше принудително заменен, като на негово място се появи Иван Турицов.

В следващите минути Украйна продължи да натиска и да превъзхожда съперника си. В 35-ата минута обаче България шокира украинците, повеждайки в резултата. След силно изритана топка от Николай Михайлов бранителите на Украйна не се ориентираха добре и допуснаха груба грешка, която позволи на Радослав Кирилов да отнеме, а след това и да отбележи гол - 0:1!

До края на полувремето Украйна стигна до още няколко отлични голови положения, но топката някак не влизаше във вратата на България. Ярмоленко продължи да бъде изключително активен по десния фланг, но неговите колеги в атака разочароваха със завършващите си удари и не успяха да изравят резултата. За "сухата мрежа" на полувремето значително спомогна и Ники Михайлов с няколко отлични намеси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката двамата селекционери извършиха няколко промени, като вратарите и на двата тима бяха заменени. Бущан отстъпи мястото си на Ризник, докато Светослав Вуцов смени Николай Михайлов. Атанас Илиев отстъпи мястото си на Георги Минчев. Яремчук и Степаненко пък се появиха в игра за Украйна, заменяйки Довбик и Сидорчук.

Още в първите секунди Украйна можеше да изравни, след като Зинченко опита мощен удар от дистанция, който срещна страничния стълб. Малко след това Яремчук овладя на ръба на пеналтерията, завъртя се и стреля опасно, но встрани от целта. В ответната атака пък Радослав Кирилов нахлу в наказателното поле на съперника, където няколко играчи на Украйна действаха неориентирано, но в крайна сметка не се стигна до гол.

Няколко минути по-късно Украйна отново прати топката в мрежата, но попадението отново бе отменено поради засада. След разбъркване в наказателното поле Яремчук нанесе удар, кото влезе във вратата, но секунда по-късно чу съдийския сигнал за отмяна на попадението. Атаките на Украйна продължиха и в следващите минути, но нападателите на отбора бяха трагични в завършващата фаза.

В 65-ата минута Руслан Малиновский тества рефлексите на Светослав Вуцов с удар от дистанция, но стражът на България се справи перфектно. В средата на полувремето Украйна вкара за трети път във вратата на "лъвовете" и за трети път попадението бе отменено поради засада. Този път Андрий Ярмоленко прати топката в мрежата, но се оказа в положение на засада.

В 73-ата минута Ярмоленко бе изведен на чиста позиция в наказателното поле, но и този път нападателят не успя да вкара. Той опита изстрел към далечния ъгъл, който обаче бе блокиран с крак от Светослав Вуцов. В 80-ата минута Украйна най-накрая стигна до редовен гол. След центриране в наказателното поле топката бе избита на крака на Степаненко на границата. Последва мощен удар от Степаненко, който матира Вуцов - 1:1!

В 91-вата минута Ярмоленко проби в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията. Виктор Коваленко стигна до кълбото на далечната греда и бе длъжен да реализира, но не успя да уцели вратата от непосредствена близост.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Украйна: 1. Бушчан, 22. Матвиенко, 4. Кривцов, Собол, 18. Тимчик, 5. Сидорчук, 8. Малиновский, 17. Зинченко, 7. Ярмоленко, 16. Довбик, 11. Зубков

България: 1. Николай Михайлов, 12. Едисон Йорданов, 3. Андреа Христов, 5. Кристиян Димитров, 19. Димитър Велковски, 10. Радослав Кирилов, 16. Радослав Цонев, 14. Борислав Цонев, 8. Тодор Неделев, 9. Атанас Илиев, 11. Кирил Десподов

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Броени часове преди срещата стадионът на Украйна "Черноморец" беше обгърнат от гъст дим. На стадиона е имало пожар, за който е сигнализирано около 13 часа. На мястото веднага са пристигнали няколко пожарни коли, които са потушили огъня. Последните информации сочат, че всичко е наред и няма основание за отмяна на приятелския мач.

Отборът на България няма победа срещу Украйна в съперничеството между двата отбора, като в пет мача "лъвовете" са записали три поражения и две равенства. Сега възпитаниците на Ясен Петров ще опитат да пренапишат историята, като постигнат първа победа срещу украинците в официален двубой.

Ясен Петров се очаква да заложи на интересен състав за приятелския двубой с Украйна. Той най-вероятно ще използва близнаците Борислав и Радослав Цоневи в средата на терена, а до тях ще бъде и най-добрият играч на Ботев Пловдив - Тодор Неделев.

Причината за тази конфигурация в халфовата линия се крие във факта, че Петър Витанов, Георги Костадинов и Ивайло Чочев имат някои дребни проблеми и ще получат почивка. Ясен Петров се надява, че неговите момчета ще създадат история днес.

В Украйна пък видяха сходства между България и Босна, но и някои различия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички