Петте мача между България и Украйна (ВИДЕО)


Петте мача между България и Украйна (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2967 0

България ще играе приятелски мач с Украйна в Одеса на 11 ноември. Това ще е шести двубой между двете страни, като за последен път двата отбора се срещнаха през 2012 г. Всички двубои между двата тима са били приятелски, като "трикольорите" все още нямат успех над този съперник.

За първи път двата тим се срещат на 3 юни 1994 г. преди Световното първенство в САЩ. Тогава пред 30 000 зрители Наско Сираков ни извежда напред в резултата, а появилият се през второто полувреме Юрий Сак изравнява. Украинските медии отбелязват, че по това време България е висококласен съперник на младия тогава украински тим.

Пет години трябва да изминат за втори двубой срещу Украйна. През 1999 г. на стадион "Динамо" в Киев най-интересните минути са в края на срещата. В 83-ата минута домакините печелят дузпа и Сергей Ребров е точен. Гол на Ивайло Петков в последната минута спасява "трикольорите" от поражението.

През април 2000 г. посрещаме Украйна в София, като българската защита успява да даде отпор на съперника си до 54-ата минута, когато Андрий Шевченко се разписва. Така украинците стартират с победа календарната година.

Четвъртият сблъсък между двата тима е на 7 октомври 2011 г., когато "синьо-жълтите" се готвят за домашното Евро 2012. Разликата в класите се усеща и Украйна печели с 3:0 с голове на Йевхен Селин, Андрий Шевченко и Андрий Ярмоленко. На 14 ноември 2012 г. на националния стадион "Васил Левски" отново украинците са по-силни, като единственият гол е дело на централния защитник Олександър Кучер в 13-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички