В контролата срещу Украйна България ще бори негативен рекорд


В контролата срещу Украйна България ще бори негативен рекорд
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2066 0

В утрешния ден - 11 ноември, четвъртък, българският национален отбор по футбол ще гостува на Украйна за приятелски мач. Той ще се проведе на стадиона на Черноморец в Одеса и ще бъде ръководен от турска бригада съдии, начело с Арда Кардезлер.

През годините тези два тима са се срещали пет пъти в приятелски мачове, в които украинците нямат нито една загуба. През 1994 г. мачът в София завършва с равенство 1:1, както се случва и в контролата в Киев през 1999 г. След това "жълто-сините" постигнаха 3 поредни победи - 1:0 през 2000 г. в София, 3:0 през 2011 г. в Киев и 1:0 в българската столица през 2012 г.

На утрешния двубой в Одеса присъствието на фенове е разрешено, но само за хора, които покажат зелен сертификат или негативен тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа преди началото на мача. В актуалната ранглиста на ФИФА УКрайна е на 26-а позиция, а ето къде сме ние. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички