Къде да гледаме приятелската среща по футбол Словакия - България?


Къде да гледаме приятелската среща по футбол Словакия - България?
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

6874 0

Националният отбор по футбол на България започва приятелските си срещи срещу трите отбора, които след това заминават за Европейското първенство (Словакия, Русия и Франция), а първи е съставът на Словакия, срещу който нямаме успех от над 20 години.

"Лъвовете" имат само две победи от общо 7 мача срещу този съперник, като са запсани и 4 поражения. Абсолютно всички срещи между тези отбори обаче са били приятелски мачове - точно какъвто ще бъде и този.

Словакия се приготвя за второ поредно участие на европейско първенство, но от началото на 2020 година не се представя на особено добро ниво, като има само две победи в рамките на пълни 90 минути от цели 11 срещи. Тимът се класира за големия форум през баражите на УЕФА покрай Лигата на нациите, но след равенство в редовното време.

В срещата може да се очакват попадения, като в цели 4 от последните им 7 мача и двата отбора вкарват гол, включително поне един изравнителен такъв във всеки от случаите.

За първи път от 2006 година България ще се изправи срещу Словакия, като "лъвовете" имат само една победи от 12 мача от началото на 2012 година (8 загуби и 3 равенства), дошла в приятелския двубой срещу Гибралтар. В 7 от тези 12 срещи не сме успявали да вкараме и гол.

Двубоят между Словакия и България ще се проведе в австрийския град Рийд и ще стартира в 19:00 часа българско време. Срещата ще бъде излъчена пряко по БНТ 3, като ще можете да я следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

А Ясен Петров призна, че България ще търси победата и в 3-те мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички