Ясен Петров: България търси резултати срещу Словакия, Русия и Франция


Ясен Петров: България търси резултати срещу Словакия, Русия и Франция
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1309 0

Селекционерът на България Ясен Петров говори на брифинг преди контролата със Словакия идния вторник. Специалистът призна, че „лъвовете” ще търсят резултати в следващите три приятелски срещи, за да се изградят футболистите като колектив и добият манталитет. Петров подчерта, че иска да даде шанс на всички футболисти, които са в групата и това може да се очаква в проверките със Словакия, Русия и Франция.

„Няма треньор, който да не иска отборът му да победи. Такава ни е нагласата във всички мачове, докъде ще стигнем, ще се види на самия двубой. Търсим резултат, но това зависи само от нас. Играем срещу сериозни отбор, никой не бива да бъде подценяван. Словакия победи с дузпи Северна Ирландия и така е на Европейското първенство. Словаците имат тест с нас и ще бъде доста тежък двубой, но ние търсим резултати. Когато стъпиш на терена, трябва да мислиш за победа”, каза Ясен Петров.

„Работим с 21 човека. Снощи към 1 часа пристигнаха и останалите 5 човека от баража. Знаете, че Спас Делев играе с инжекции, дадохме му почивка. Това беше много важен мач за Арда. Проявихме разбиране и се надявам във времето, което е пауза, той да се възстанови. С тях ставаме 26 човека. Две от тези момчета ще попаднат в групата. Трябва един вратар и още един полеви, като знаем 23-ата за утре. Момчетата правят възстановяване, имаме достатъчно играчи. От тези 23-ма имаме шест смени, така че това са мачове, в които трябва да дадем шанс на почти всички да играят, да експериментираме. Дай Боже и да постигнем резултати. Аз пожелавам на всички, които имат проблем и не са тук, да се възстановят по най-добрия начин и да са в добро състояние за квалификациите”.

„Понеже знаете бях треньор в Китай, а там да си на пресконференция, то човекът трябва да е в стартовия състав. Спазвам си тази традиция и мисля, че Васил Божиков заслужава и е редно да започне утре, защото той е доказал своето име в тази държава с титли, купи. Пожелавам му утре да направи един добър мач. Имаме идея за титулярния състав, наясно сме и как ще процедираме. Като започне един двубой, нещата може и да се променят. Ние трябва да използваме максимално тези контроли, за да дадем шанс на повече хора да ги видим в игра срещу сериозни противници”.

„Свършихме добра работа по разузнаването на Словакия. Те също могат да експериментират и да излязат по различен начин. Стилът им ще е същият. Комуникираме добре с играчите, отношенията са ни отлични. В живота на всеки един отбор има проблеми, ние се стараем те да са по-малко. Всеки един по някакъв начин има собствено виждане, а ние като треньорски екип ще опитаме да влезем в главите на момчетата, за да постигнем добър колектив. Единственият път за успех е това”.

„В момента чувствам отбора по-добре отпреди два месеца. Започнах да ги чувствам по-добре, а целта е една – търсим резултати. Те знаят моите идеи, знаят какво искаме от тях. Само трябва да им влезе това в главата и да израстват като футболисти. Най-важното във футбола са резултатите. Те като тим трябва да ги търсят, защото един резултат повишава манталитета на отбора”, каза още Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички