Какво е БФС без Борислав Михайлов и националният отбор без Николай Михайлов?


Какво е БФС без Борислав Михайлов и националният отбор без Николай Михайлов?
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

3825 0

Какво е БФС без Борислав Михайлов и националният отбор по футбол на България без Николай Михайлов? Никой няма как да знае, поне не и за последните години, а очевидно и занапред. Тамън на радостния български привърженик да му залипсва фамилията Михайлов в родния футбол и тя се завръща с ударна, двойна сила.

Оттеглянето на оставката от Михайлов-баща и завръщането му като президент на Българския футболен съюз няма какво повече да коментираме (коментар 1, коментар 2, коментар 3 - който и да си изберете, няма да сбъркате), но продължаващото "господство" под рамката на вратата на цъфналия национален отбор по футбол от страна на династията си заслужава да му се отдели време.

За последно Николай Михайлов игра за България под ръководството на Георги Дерменджиев. Бившият играч на Ливърпул бе титуляр при поражението от Уелс на Националния стадион в мач за Лигата на Нациите, игран на 14 октомври 2020 година. Оттогава "лъвовете" изиграха още 6 мача - 3 при Георги Дерменджиев и 3 при новия селекционер Ясен Петров.

Победа срещу Гибралтар, загуби срещу Финландия, Швейцария и Италия, както и равенства с Ирландия и Северна Ирландия - при всички тези мачове Ники Михайлов не попадаше в групата. Явно обаче в последно време "ретроградният Меркурий" е в полза на Михайлови, защото таткото се завърна начело на БФС, а синът - обратно в националния.

Разбира се, в това няма нищо лошо. Просто е необяснимо как Ники Михайлов дори не е титуляр за Левски, но Ясен Петров решава да го повика в националния. Михайлов-син бе титуляр само в 1 от последните 15 официални двубоя на Левски, тъй като е резерва на Звонимир Микулич - страж, който със сигурност не е сред най-стабилните дори и в Първа лига.

Николай игра единствено при успеха над Ботев Пловдив с минималното 1:0. Той получи похвали след срещата, тъй като се отличи с важни спасявания. Без да омаловажаваме това, но повечето от тях бяха в обсега му и не се е налагала някоя брилянтна намеса. Пък и един добър мач за толкова дълъг период печели ли ти място в националния на България?

Разбира се, това може да бъде разглеждано и като стратегически ход от Ясен Петров. В този толкова натоварен за всеки европейски отбор сезон той повика футболист, в който няма никаква натрупана умора и който е изпълнен със свежи сили. Гениално!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички