Култовият Владо Стоянов за Кристиано Роналдо: Е "ся" си ... майката (ВИДЕО)


Култовият Владо Стоянов за Кристиано Роналдо: Е "ся" си ... майката (ВИДЕО)

24350 0

на 25-и март 2016 година националният отбор по футбол на България записа една от най-престижните победи в своята история. "Лъвовете" надделяха с минималното 1:0 над Португалия - само няколко месеца, преди "мореплавателите" да станат европейски шампион за първи път в историята си.

Въпросният мач се игра на "Ещадио д-р Мигаляеш Песоа" в Лейрия през около 20 хиляди зрители. Дебютантът за родната селекция - натурализираният бразилец Марселиньо, реализира единствения гол в мача.

В 20-ата минуа той се възползва от неразбирателство на противниковата отбрана и разбъркване в наказателното поле, след което прати топката в мрежата на именития опонент. В крайна сметка въпреки многото опити звездната селекция на Португалия не съумя да изравни.

В нея бе и мегазвездата Кристиано Роналдо, който по онова време бе на върха на огромните си възможности. Въпреки това тогавашният нападател на Реал Мадрид изпусна дузпа, като за втори път не съумя да се разпише срещу Владислав Стоянов от бялата точка (след пропуска с Реал Мадрид срещу Лудогорец, когато Владо спаси).

Именно в онзи двубой обаче се заражда една култова реплика. "Мореплавателите" получават правото да изпълнят пряк свободен удар, а по онова време Кристиано Роналдо все още е една от най-големите заплахи в световния футбол от подобни позиции.

Именно това провокира сърцатия български вратар Владислав Стоянов да ругае "по нашенски". "Ето сега си ... майката" ("Ей "ся" си ... майката"). В крайна сметка обаче това се оказва напразно, тъй като ударът на Кристиано дори не е близко до най-добрите му изпълнения. Припомнете си забавния случай чрез видеото по-долу в материала.

Припомнете си и всички мачове на български отбори срещу Кристиано Роналдо и Лионел Меси (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички