Левски - Ал Насър, но не на CR7! Мачовете на родни тимове срещу Роналдо или Меси (ВИДЕО)


Левски - Ал Насър, но не на CR7! Мачовете на родни тимове срещу Роналдо или Меси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3439 0

Носителят на Купата на България Левски обяви контрола срещу дубайския Ал Насър, което за кратък момент хвърли лек смут, тъй като някои сбъркаха този тим с отбора от Саудитска Арабия, носещ същото име. Както знаем, от съвсем скоро там се подвизава Кристиано Роналдо.

"Сините" няма да имат щастието да се изправят срещу петкратния носител на "Златната топка", но лекото объркване сред привържениците провокира екипа на SportLive да събере случаите, в които български отбори са се изправяли срещу двамата големи на този век - Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Първият случай, в който роден тим има досег до някого от двамата, е през 2006 година. Тогава Левски исторически попада в групите на Шампионска лига. Тогава Меси е на 19 години и далеч не се е утвърдил при каталунците, където най-ярко блестящата звезда е Роналдиньо.

Първата среща е в Испания - на 12 септември, като тогава европейският гранд печели с разгромното 5:0. Тогава Меси е включен в групата на каталунците, но остава неизползвана резерва и не взима участие. За пътуването до София на 22 ноември същата година Лионел не попада в групата.

Актуалният световен шампион никога не е пътувал до България и реално не е записвал игрови минути срещу роден представител. Любопитното е, че съвсем наскоро имаше информация, че националният отбор по футбол се е разминал с мач срещу Аржентина на Меси.

Не така стоят нещата за Кристиано Роналдо обаче. Португалецът не помни с много хубаво сблъсъците срещу родни представители, въпреки че е вкарвал голове в тези мачове. Любопитното е, че във всяка от тези срещи срещу него на вратата е бил Владислав Стоянов (и във всеки от мачовете Кристиано е изпълнявал дузпа).

Роналдо играе два пъти срещу Лудогорец в групите на Шампионска лига и веднъж срещу националния отбор на Португалия срещу България. Първият случай е на 1-ви октомври 2014 година. Тогава, на Националния стадион "Васил Левски", "орлите" повеждат в 6-ата минута, но в крайна сметка губят с 1:2 след много достойно представяне.

В този двубой Стоянов хваща дузпа на Роналдо, но португалецът получава още една такава и я реализира.

Втората среща от груповата фаза е на 9-и декември. Тогава испанският гранд далеч не среща такива проблеми и печели с разгромното 4:0, а Роналдо отново вкарва от дузпа.

Последният случай е през 2016 година. Тогава България сензационно побеждава бъдещия световен шампион в приятелска среща, спечелена с 1:0 с гол на Марселиньо. В онзи двубой Кристиано отново изпуска дузпа срещу Владислав Стоянов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички