В първия мач на Ал Насър в ерата "Роналдо": нападател блесна с 2 гола (ВИДЕО)


В първия мач на Ал Насър в ерата "Роналдо": нападател блесна с 2 гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

17391 0

Ал Насър постигна победа в първия си двубой, откакто стана ясно, че мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо вече е част от отбора. Победен бе съставът на Ал Таее с 2:0, като по този начин Ал Насър се бетонира на първото място в класирането с 29 точки от 12 мача.

Както е известно, Роналдо търпи наказание и нямаше как да дебютира толкова скоро за новия си отбор, като няма да има подобна възможност и в следващия сблъсък. Не бе наличен и друг важен нападател - Венсан Абубакар.

В отсъствието и на двамата обаче се намери кой да блесне на върхата на атаката. Това стори 29-годишният бразилски нападател Андерсон Соуза Консейсао, известен като Андерсон Талиска (или просто Талиска). Обикновено той е в ролята на атакуващ полузащитник, но този път застана на върха на атаката и определено впечатли.

Талиска се разписа на два пъти в двубоя - по веднъж в двете полувремена - три минути преди края на първото и две минути след старта на второто (можете да видите и двата гола по-долу в материала).

Трябва да се отбележи, че вторият гол бе необикновен, тъй като дойде след асистенция от вратаря Давид Оспина. Талиска е голмайсторът на шампионата до момента, като има цели 11 попадения (най-близо до него е Одион Игало с 8 гола).

Както вече споменахме, трите точки осигуриха общ сбор от 29 пункта за лидера в местния шампионат. Само с четири точки по-малко е Ал Шабаб, който обаче е и със среща пасив. Следващият мач в шампионата противопоставя именно двата тима в челото на класирането като своеобразен спор за първото място. Той ще се състои на 14-и февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички