Признание! Национал на България попадна в престижна класация


Признание! Национал на България попадна в престижна класация
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1364 0

Вратарят на Славия и националния отбор по футбол на България Светослав Вуцов попадна в престижна класация. Талантливият страж е  включен сред десетте най-обещаващи футболисти на своя пост до 21-годишна възраст от Международния център за спортни изследвания (CIES).

Подборът на футболистите е направен по различни показатели. Отчетени са отчетени възрастта, изиграните до 13 декември минути през 2022 година, общият натрупан опит до момента, продължителността на договора, както и моментната цена. По тези показатели стражът на "белите" е на десетата позиция с коефициент 14.9.

Вуцов има 3090 игрови минути през последните 12 месеца, което му отрежда пето място сред връстниците му в десетката. Поставената на българския национал моментна цена от базирания в Швейцария център е два милиона евро.

В самото начало на 2022 година CIES включи Светослав Вуцов в класацията за стоте най-талантливи футболисти до 19 години в Европа, като го нареди под номер 10 при вратарите.

Вуцов, който направи много силни мачове и през есента в родната Първа лига, е обвързан със Славия до лятото на 2024 година.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Сложна вратарска ситуация води Светослав Вуцов в ЦСКА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички