"Необходимо е да бъдем по-големи оптимисти" - бивш играч с интересен коментар за България на Младен Кръстаич


"Необходимо е да бъдем по-големи оптимисти" - бивш играч с интересен коментар за България на Младен Кръстаич
Снимка: Team Bulgaria

1315 0

Легендарният нападател на Славия Андрей Желязков даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за изминалата 2022 година в националния отбор на България

"При всички случаи тимът вдъхна оптимизъм, ако погледнем последните резултати. Надявам се да продължат така и да не е само ефект от смяната на селекционера", заяви Жужу пред изданието и след това изрази мнение, че клубните президенти няма да влияят на Младен Кръстаич, а "лъвовете" ще се класират за ЕВРО 2024 в Германия:

"Но гледам, че при подбора на футболистите от Младен Кръстаич, той ги напасва към начина на игра на тима, който иска да вижда. Наложи Никола Илиев, младо момче от дублиращия отбор на Интер, което беше много хубаво. Предполагам, че на сърбина няма да могат да му влияят президенти на отбори и да му казват кого да пуска. Крайно време е, някои ще ме вземат за луд и краен оптимист, мисля че ще успеем в предстоящите квалификации и ще се класираме за Европейското първенство в Германия".

Желязков призова и за подкрепа от страна на феновете към отбора и селекционера: "Вижда се, че Кръстаич работи добре. Сега не трябва да бъдем толкова критични и да го подкрепим още в първия домакински мач отбора. Необходимо е да бъдем по-големи оптимисти. Видяхме на Световното първенство колко важна е публиката - пресен пример с Мароко и Аржентина. Ако искаме да се класираме, до голяма степен обществеността и публиката могат да помогнат и то много. Както бе преди. Много добре знаем мача през 1995 година с Германия – от 0:2 до 3:2 с избухване на стадиона. Германците започнаха да се оглеждат нагоре и да гледат красивата Витоша и да се чудят дали оттам идва целият този шум. Това трябва да се повтори, а не от първата минута да се освирква и да има съмнения към треньора. Необходимо е доверие към този отбор", категоричен е 70-годишният специалист.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Андрей Желязков похвали работата на Саша Илич в ЦСКА и заяви: Левски ще изглежда по различен начин през пролетта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички