Кръстаич: Поставихме България където трябва, не можем да наречем мачовете приятелски


Кръстаич: Поставихме България където трябва, не можем да наречем мачовете приятелски
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

1424 0

Старши треньорът на националния отбор на България - Младен Кръстаич, коментира подробно ситуацията около "лъвовете" преди гостуванията на националите в Ларнака на Кипър в сряда и на Люксембург четири дни по-късно.

Това ще бъде втората порция от двубои за "трикольорите" под ръководството на Кръстаич, който изведе българите до 5:1 срещу Гибралтар в Разград през септември и с 1:0 срещу Република Северна Македония в Скопие.

Контролите през ноември

"Предстоят два мача, които не можем да наречем точно приятелски. Те не са за точки, но за нас са много важни. В последните две срещи от Лигата на нациите постигнахме победи, успяхме да спасим сезона и поставихме България, където трябва да бъде.
Сега формираме отбора, млад отбор сме, трябва да изграждаме облик, за да достигнем най-доброто си лице за мачовете, които ни предстоят", обясни Кръстаич като припомни второто място за България в Лигата на нациите.

Настроенито в съблекалнята

"Казах на футболистите, че независимо от обстоятелствата, трябва да играят със сърце и енергия за родината си и по същия начин, по който го направиха в последните два мача в Лигата на нациите. Искам да видя желание за доказване в националния отбор от всички повикани футболисти", заяви сръбският специалист, който води Сърбия на Мондиал 2018. 

Втори лагер на сърбина

Кръстаич наблегна и върху ситуацията в лагера, който се е събрал едва вчера и не е бил могъл да се сформира :

"Това ни е втори съвместен лагер и сме имали общо десетина дни да работим заедно. Вярвам, че всички футболисти са качествени и разбират как трябва да се играе. Наясно сме, че можем да изискваме много, но времето ни е малко. Имали сме една 45-минутна тренировка на терен. Основно се занимавахме с видеоанализи. Тепърва има неща, които трябва да научават", каза още Кръстаич.

Вижте какво обясни Десподов относно дисциплината при новия селекционер и целите на тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички