Кръстаич дебютира с най-младия отбор на България за XXI-ви век


Кръстаич дебютира с най-младия отбор на България за XXI-ви век
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2245 0

Новият национален селекционер Младен Кръстаич ще дебютира в Лигата на нациите с най-младия отбор на България за новия век. Средната възраст на избраниците му е 22,3 години, пише "България Днес".

Сръбският наставник изненадващо множество със състава за своя дебют, в който влизат много младоци и дебютанти. Някои от тях дори не са се наложили в младежкия национален отбор, но Кръстаич ги "хвърля в дълбокото".

Най-младият в българския тим е нападателят на младежкия тим на Интер Никола Илиев, който това лято стана пълнолетен. Илиев няма никакъв опит в мъжкия футбол, но селекционерът иска да прецени качеството му на живо. на 18г. е и нападателят на Левски Марин Петков, който в клубния си тим е основният резерва.

Другата голяма изненадващо е непознатият за множеството Йоан Стоянов от израелския Апоел (Беер Шева), който също не е титуляр в тима си има едва 48 изиграни минути от началото на сезона.

Само четирима в отбора на Кръстаич са над 25-годишна възраст, а само един е навършил 30 - крилото Радослав Кирилов, който има само един официален мач като титуляр на България.

за сравнение, следващите ни съперници - Гибралтар и Северна Македония, имат далеч по-опитни отбори. Последната селекция на Гибралтар е със средна възраст 27,4 г., а на Северна Македония - 26,5 г. А ето какви са целите на тима в двата мача от Лига на нациите този месец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички