Гонзо: Повиканите за Лига на нациите не са всички играчи, които следим


Гонзо: Повиканите за Лига на нациите не са всички играчи, които следим
Снимка: LAP.BG

1654 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо намекна защо селекционерът на България Младен Кръстаич не е повикал халфа Ивайло Чочев за мачовете от Лига на нациите този месец. Той коментира подмладяването в А-отбора на страната.

"Подмладяването го започна Ясен Петров, но младите футболисти вече натрупаха опит. В момента търсим футболисти, които досега не са били викани, за да можем да преценим в по-реално обстановка какви са възможностите им. Изцяло от тях зависи дали ще останат в националния отбор.

Искам да уточня, че това не са всички футболисти, които следим за националния отбор. Знаем качествата и на тези футболисти, които не са повикани в момента. Целта е отборът да бъде окомплектован за европейските квалификации през месец март. Всеки един добър футболист има място в националния отбор", каза Иванов пред БНТ.

Отговорникът за националните отбори в БФС засегна и темата за шансовете да видим България отново на голям футболен форум.

"Класирането на голямо първенство е възможно, ако всички гледаме в една посока. Футболистите, които имаме, не отговарят на резултатите в последните мачове. Убеден съм, че нашите футболисти са по-добри от това, което показаха.

Много е важно Кръстаич да уцели правилните футболисти. Да не идват такива, които не играят в отборите си или стоят контузени. Трябва да подобрим средата и обстановката, за да могат футболистите да са спокойни и да мислят само за футбол", категоричен бе бившият треньор. А ето какви са целите пред националите в Лига на нациите 2022. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички