Като герои: Националите по мини футбол бяха посрещнати в България подобаващо (ВИДЕО)


Като герои: Националите по мини футбол бяха посрещнати в България подобаващо (ВИДЕО)
Снимка: БАМФ

9194 0

Българският национален отбор по мини футбол приключи участието си на Световното първенство с високо вдигната глава. "Трикольорите" напуснаха надпреварата, оставяйки страхотни впечатления.

На Летище София те бяха посрещнати като герои. Въпреки делничния ден и ранния час, десетки запалянковци посрещнаха с викове "Българи - юнаци" своите любимци. Футболистите от своя страна бяха приятно изненадани и отделиха внимание на всеки един от тях.

Подвигът

С изявите си "лъвовете" донесоха на феновете незабравими емоции, стигайки до 1/4 финалите на турнира. В своята Група "E" България беше безапелационна, постигайки 3 от 3 победи.

Първо родните национали се разправиха с Черна гора с 3:0. Впоследствие бе надвита Япония, отново с класически резултат. В последния мач от групите се постигна и разгром над Оман с 9:0.

Така отборът ни се класира на 1/8 финалите. Там чакаше внушителният тим на Англия, който обаче също преклони глава пред България след загуба с 1:2. "Трикольорите" отпаднаха от един от фаворитите за спечелване на турнира - Азербайджан, с 1:3. Въпреки това, те показаха силата на българския дух и си заслужиха подобаващо посрещане у нас.

Същевременно мечтата на Българската асоциация по Мини Футбол е напът да се сбъдне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички