„Каква вина може да има БФС?“! Легенда назова големия проблем на българския футбол


„Каква вина може да има БФС?“! Легенда назова големия проблем на българския футбол
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2334 0

Легендарният офанзивен халф Пламен Гетов изрази мнението си болезнената тема, касаеща българския футбол. Става въпрос за факта, че не създаваме достатъчно класни играчи за националния отбор.

Според Гетов проблемите са започнали, когато държавата е абдикирала от футбола. Бившият футболист на Левски и ЦСКА е категоричен, че клубовете носят вина за качеството на футболистите, тъй като там се изграждат.

Гетов дори запита какво може да направи БФС, след като е изградил методология, но клубовете не я приемат, защото си знаят всичко

МНЕНИЕТО НА ГЕТОВ

"Какво да ви кажа за националния отбор? Няма как футболът ни да процъфтява, след като държавата е абдикирала от спорта. Това е голям проблем на целия български спорт“, заяви Гетов пред колегиге от „Гонг“

Българските футболисти не играят редовно в клубните си отбори. Не създаваме футболисти, които имат качества да играят в силни клубове в Европа. При това положение как да имаме силен национален отбор?

България постигна най-големите си успехи, когато футболистите ни играеха във водещите шампионати в Европа. 

Големият проблем са детско-юношеските школи. В колко от тях децата не плащат такси? В колко школи работят квалифицирани специалисти? Какви условия са им осигурени? Талантите масово тренират на изкуствени терени и няма кой да им покаже тънкостите във футбола. Тези настилки съсипват децата, тъй като водят до тежки контузии. Хубаво е, че вече има план да се премахнат. Клубовете трябва да се замислят върху тези неща“, категоричен е той.

ЗАЩИТИ БФС И НАПАДНА КЛУБОВЕТЕ

„Каква вина може да има Българския футболен съюз? Какво може да направят? Изградили са методология за развитие на подрастващите, но клубовете не я приемат. Твърдят, че всичко знаят и могат, но не виждаме резултатите.

Когато държавата започне да обръща нужното внимание и клубовете осигурят добри условия и квалифицирани специалисти, които да работят с децата, тогава футболът ни ще започне да се развива", каза още Гетов. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Петър Курдов: Публично ще си скъсам треньорската книжка, ако назначат Александър Димитров за селекционер на България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички