Бивш футболист на Левски и ЦСКА си пожела финалът за Купата на България да не бъде прекъсван


Бивш футболист на Левски и ЦСКА си пожела финалът за Купата на България да не бъде прекъсван
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

2784 0

Бившият футболист на Левски и ЦСКА - Пламен Гетов, даде интересно интервю пред "БГНЕС" в дните преди финала за Купата на България. Роденият в Сунгурларе футболист е ставал шампион с "червените" през сезон 1988/89, а през 1992/93 постига същото и със "сините".

"Мач между ЦСКА и Левски никой не може да каже как ще завърши. Участвал съм в дербито като футболист и на двата отбора. Знам за какво става въпрос. В годината, в която станах шампион с ЦСКА, играх само шест месеца за тях и уж бяхме по-добрият отбор, но в дербито ни поведоха и завършихме 2:2. После, когато отидох в Левски и взехме титлата, първият полусезон ни биха, а вторият - ние тях. Дръпнаха ни с 2:0, но ги обърнахме до 3:2. Няма ли я нагласата и шансът, няма как да спечелиш", започна Гетов и допълни:

"Едно нещо е сигурно, че ще видя - пълен стадион. И искам да не се прекъсва мачът заради простотии от трибуните. Желанието ми е да гледам футбол. И по-добрият да спечели!".

Легендата на Спартак Плевен коментира и отминалите полуфинали в турнира: "Левски играе много тактически правилно. По-подготвени са физически. Може би в първия мач имаше подценяване от страна на Лудогорец. Мислеха, че ще вземат победата лесно".

"ЦСКА бяха подценили Славия във втория мач. Шансът беше на страната на гостите, бързо вкараха два гола и от там нататък е много по-лесно да рушиш, отколкото да градиш. Когато обаче има подценяване, трудно можеш да се върнеш в мача".

Относно това дали и кога ще дойде края на доминацията на Лудогорец в Първа лига, Пламен Гетов каза следното:

"Трудно ще дойде краят на Лудогорец. Купуват и имат качествени футболисти за два отбора. Могат да си позволят да играят във всички надпревари. Дето казваме ние - на три стана могат да тъкат спокойно. Инвестират правилно, купуват, продават, получават пари от Европа за това, че играят в групите, два пъти влизаха в Шампионска лига...".

*Още новини и информация за финала за Купата на България между ЦСКА и Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички